Tο όραμα του Γιώργου Παπανικολάου για την επόμενη τετραετία στο Δήμο Γλυφάδας
Mεγάλωσε στη Γλυφάδα, σε πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Εύα Ντογιάκου και έχουν αποκτήσει μία κόρη. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας και σπούδασε στη Νομική Αθηνών, από όπου πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό στο δημόσιο δίκαιο. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών για τη δημόσια διοίκηση στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Μάχιμος δικηγόρος για πολλά χρόνια, ήταν ευρωβουλευτής από το 2009 ως το 2014. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Δήμαρχος Γλυφάδας.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αγγελάτος Δημήτριος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Ακρίβος Δημήτριος
Ανδρουλάκης Εμμανουήλ (Μάνος)
Αργυράκη Βασιλεία (Μπέσσυ)
Αργυροπούλου Αναστασία (Νατάσσα)
Βαμβακερού Γεωργία
Βουγιουκλάκης Αιμίλιος
Βρυζίδης Νικόλαος
Γερογιαννάκη Υπακοή
Γιακουμάκης Σταύρος
Γιαννακάκης Αντώνιος
Γιατρά Μαριάννα
Γκόγκας Κωνσταντίνος
Δανιήλ Δήμητρα
Δεναξά Ελένη (Λένα)
Δήμου Σπυρίδων
Δίβαρης Στυλιανός (Στέλιος)
Δορκοφίκης Περικλής
Ιακωβάτος Χρήστος
Καβρουλάκη Λευκοθέα
Κανέλλου Πηνελόπη
Καραβουσάλη – Καράμπελα Μαρία
Καράχου – Σκούταρη Ελένη
Καρμάς Γεώργιος
Κασσέρης Μάριος
Κατσαρίδης Παναγιώτης
Καυκά Άννα (Άννυ)
Κισκήρας Παναγιώτης
Κουρουπάκης Στυλιανός (Στέλιος)
Λάγιου Αθανασία (Νάσια)
Λάμπρου Κωνσταντίνος
Λεβετσοβίτης Νικόλαος
Λιάζος Ιωάννης
Μαργαρίτη Ιακωβίνα (Βένια)
Μαρούλη – Σαπουνάκη Ελεονώρα
Μαρσέλλος Πέτρος – Στυλιανός
Μηλιαρέση Μαρία (Μαίρη)
Μητρόπουλος Δημήτριος
Μιχαλακάκος Χρήστος
Μουλακάκης Βασίλειος
Νικάκης Βασίλειος
Νιτσιόπουλος Δημήτριος
Ντόσκα Παναγιώτα (Πάττυ)
Παναγάκος Ευστράτιος (Στρατής)
Παπαγεωργίου Ιωάννης
Παπάζογλου Μαρία
Παπαμαύρος Νικόλαος
Παπανικολάου Αλεξάνδρα
Παπάς Ιωάννης
Πατεράκη Αναστασία (Σάσα)
Σακκά Ταξιαρχούλα
Σκαλτσάς Ιωάννης
Σταυριανάκης Παναγιώτης
Τσάγκλας Ορέστης
Τσακίρης Δημήτριος
Τσαμπίρας Δημήτριος
Τσέλιου – Καραμπασιάδη Χριστίνα
Τσιούρης Γεώργιος
Τσιώλη Αικατερίνη
Φυκά Φλωρεντία – Κωνσταντία
Χαρίση – Μπίλια Δαφνούλα

Πρόγραμμα 2019-2023 σε τρεις βασικούς πυλώνες

Πρώτος πυλώνας

Ο πρώτος πυλώνας είναι να συνεχίσουμε την αναβάθμιση της πόλης μας, όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, κάθε μέρα σε κάθε γωνιά της, με οδηγό την αγάπη για την πόλη μας.

Δεύτερος πυλώνας

Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι νέες υποδομές, που χρειάζεται η πόλη και σήμερα δεν τις έχει:

 • Η παραλία μας θα γίνει μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι συμβάσεις υπάρχουν, τα σχέδια υπάρχουν, εκδίδονται πολύ σύντομα και οι άδειες και αμέσως αρχίζουμε εργασίες πλήρους ανάπλασης, με ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους, δενδροφυτεύσεις, χώρους αναψυχής, άθλησης και πολλά άλλα.
 • Η παραλία όμως πρέπει να ενωθεί με τον αστικό ιστό. Αυτό θα γίνει με μία μεγάλη σύγχρονη γέφυρα, μία Εσπλανάδα, όπως ονομάζεται στην Ευρώπη, η οποία θα ξεκινάει από το παλιό Δημαρχείο και θα καταλήγει στο πάρκινγκ στην Άλσους. Στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί μαζί με την Εσπλανάδα και υπόγειες θέσεις στάθμευσης.
 • Νέο Ωδείο σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.
 • Έχουμε τελειώσει με τις παλιές εκκρεμότητες του παλιού σχολικού κτιρίου στην Καραχάλιου και ετοιμαζόμαστε να εγκαταστήσουμε εκεί ένα ειδικό σχολείο και έναν πολυχώρο πολιτισμού.
 • Νέες αθλητικές υποδομές, στις παρυφές του Υμηττού, στη Β’ Ζώνη, εκεί δηλαδή όπου επιτρέπονται.
 • Ανάπτυξη νέων υποδομών και νέας κολυμβητικής δεξαμενής στην Άνω Γλυφάδα, για την ανάδειξη και αξιοποίηση της μοναδικής επίσημα αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής στην Αττική.
 • Ανοιχτοί δημοτικοί χώροι, όπως στην Αιγαίου, στην Τρικόρφων, η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, εδώ πιο πάνω, τα οικόπεδα στον Καρβελά θα αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.
 • Δεσμευόμαστε ότι αξιοποιώντας τα χρήματα από το πράσινο ταμείο του Δήμου, μπορούμε να αποκτήσουμε νέους ελεύθερους χώρους στην Τερψιθέα.
 • Σχεδιάζουμε νέους χώρους στάθμευσης σε όλη τη Γλυφάδα.
Τρίτος πυλώνας

Ο τρίτος πυλώνας είναι οι συνέργειες με την Πολιτεία, με το κεντρικό κράτος. Η συνέργεια για θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας:

 • Διεκδικούμε σε συνεργασία με την Πολιτεία την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην πόλη μας, που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή. Επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία και επεκτείναμε το δίκτυο φωτισμού σε όλη την πόλη. Διεκδικούμε από την Πολιτεία την αύξηση του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα και της αστυνομικής δύναμης προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες σε κάθε γειτονιά και να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός αποτροπής του εγκλήματος στην πόλη μας.
 • Πρέπει να πιέσουμε κι άλλο να βρεθούν τα χρήματα, που είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, για να φτάσει το μετρό στη Γλυφάδα, όπως έχει αρχικώς σχεδιαστεί.
 • Πρέπει να πιέσουμε και να συνεργαστούμε με την Πολιτεία για να αλλάξουμε επιτέλους τη χάραξη του τραμ που έχει κάνει κακό στο εμπορικό μας κέντρο και στην παραλία μας.
 • Για να φτάσει το φυσικό αέριο παντού, σε κάθε σπίτι. Πολύ σύντομα θα λάβετε σχετική κοινή επιστολή του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρείας φυσικού αερίου.
 • Για να αξιοποιήσουμε το Νταμάρι του Βλάχου, στους πρόποδες του Υμηττού και να το χαίρεται ο κόσμος, για να λύσουμε το γόρδιο δεσμό στον Υμηττό με το προεδρικό διάταγμα και όλα τα προβλήματα που δημιουργεί. Πρέπει επιτέλους κάθε κρατικός φορέας να καταλάβει ότι εμείς αγαπάμε πιο πολύ από όλους το βουνό μας και ότι θέλουμε περισσότερο από όλους να το προστατεύσουμε και να το αναδείξουμε.
 • Για να αρθεί το αδιέξοδο με το 7ο Γυμνάσιο, που τόσα χρόνια στεγάζεται σε πολυκατοικία λόγω ασυνεννοησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με το Δασαρχείο.
 • Για να υλοποιήσουμε και κάτι που τόσο πολύ θέλουμε, αλλά απαιτεί τη συνδρομή της Πολιτείας, να φτιάξουμε ένα δημοτικό γηροκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 2014-2019: Τι πετύχαμε

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.