Μέσα σε κλίμα συγκίνησης το τρίμηνο μνημόσυνο του μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Αναστάσιος Βόπης – orthodoxia.info)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναστάσιμης χαράς τελέσθηκε σήμερα το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας, το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, τρεις μήνες μετά την εκδημία του.

Νωρίτερα προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, πλαισιούμενος από τον καθηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βατοπαιδινό και αρκετούς κληρικούς της μητροπόλεως Γλυφάδας, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Στην σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του προκατόχου του, υπογράμμισε πως «μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να παρακαλέσουμε τον Πανάγαθο θεό, να τον αναπαύει στην βασιλεία Του, μαζί με όλους τους αγίους αρχιερείς, οι οποίοι ιερουργούν στο υπερουράνιο Θυσιαστήριο και προσφέρουν μαζί με το Χριστό την Αναίμακτο Ιερουργία».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δυο αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, που βρίσκεται στην αυλή του μοναστηριού πίσω από το ιερό και τέλεσαν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν από νωρίς το πρωί στην ιερά μονή για να τιμήσουν τη μνήμη του μακαριστού ποιμενάρχη τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης το τρίμηνο μνημόσυνο του μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.