Κορίνα Πατέλη Mπελ: Ο ιδανικός προαστιακός κήπος – μια όαση πρασίνου στο Κόρμπι Βάρης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η  Κορίνα Πατέλη Bell Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Εκλογική Περιφέρεια Βάρης), “ξετρύπωσε”  την ιδανικότερη περίπτωση, ανακύκλωσης σε οικιακό περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική της ευαισθησία και γνώση θεωρείται δεδομένη καθώς έχει ήδη τρέξει την Οικολογική Στρατηγική του Ομίλου Fiat και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις καλές πρακτικές. 

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ιδανικός προαστιακός κήπος – μια όαση πρασίνου στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας κήπος που οι ιδιοκτήτες του έβαλαν πολύ κέφι, όρεξή και φυσικά γνώση για να δημιουργήσουν μια πραγματική όαση σε μια γωνιά της περιοχής της Βάρης στο Κόρμπι.

Όλα άρχισαν πριν 30 περίπου χρόνια όταν οι ιδιοκτήτες του χώρου αποφάσισαν την αγορά ενός οικοπέδου με καμιά δεκαριά ελιές. θέλοντας να κτίσουν μια μόνιμη κατοικία αλλά και να κρατήσουν τα δέντρα που ήδη υπήρχαν, μεταφύτευσαν πρώτα αυτά που βρίσκονταν στη θέση του σπιτιού και από κει και πέρα άρχισε μια συστηματική εξέλιξη του κήπου με κύριο χαρακτηριστικό την επιλογή φυτών από μεσογειακές ποικιλίες.

Έτσι κατάφεραν αφενός να χρειάζονται αρκετά λιγότερο νερό και αφετέρου πέτυχαν την πλήρη εναρμόνιση του κήπου με τον περιβάλλοντα χώρο σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής κηπουρικής. Και βέβαια τίποτα δε σταματά εδώ αφού προχώρησαν στο να δημιουργηθεί μια πραγματικά πρότυπη μονάδα καθώς μέσα σ αυτόν τον κήπο κυριολεκτικά δεν πετιέται τίποτα. Τα πάντα ανακυκλώνονται αξιοποιούνται και μετατρέπονται σε χρήσιμα προϊόντα καθώς έχει προβλεφθεί η κάθε λεπτομέρεια.

Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που μας ευαισθητοποιεί και ταυτόχρονα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και μίμησης για την περαιτέρω επέκταση και αξιοποίηση της ιδέας ανακύκλωσης στην πόλη μας με την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση των απορριμμάτων που ήδη ο Δήμος έχει ξεκινήσει με την διαλογή στη πηγή στα Πηγαδάκια της Βούλας.
Εάν οι δημότες της κάθε πόλης μπορούσαν να λειτουργήσουν με αυτά τα πρότυπα σίγουρα και η δική μας πόλη μπορεί να γίνει ο ομορφότερος δήμος της Ελλάδας με τη δικής μας συμμετοχή. Γιατί ο Δήμος είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να τον προστατεύουμε!

Για τις μεθόδους που εφαρμόζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη διαχείριση απορριμμάτων, ο Δήμαρχος μας Grigoris Konstantellos έκανε πρόσφατα την ακόλουθη δήλωση: «Οι νέες, καινοτόμες ιδέες στον τομέα της καθαριότητας, ξεκινούν πρώτα από εμάς! Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ανακύκλωσης, για όλους τους Δήμους της χώρας μας αλλά και για το γεγονός πως ήδη ο Δήμος μας έχει φτάσει να εκτρέπει από την ταφή το 23% των συνολικών οικιακών απορριμμάτων που παράγονται στην πόλη όταν ο εθνικός μέσος όρος κυμαίνεται περίπου στο 9%».

Δείτε αυτό το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον βίντεο του που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα από εμάς!!
Εμείς συγχαίρουμε τον αγαπητό μας γείτονα κο Ηλία Βασιλειάδη και τον ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιέρωσε!

#vari
#kathara_mazi #καθαρα_μαζι
#ανακυκλωση
#κομποστοποιηση

Frosso Vassiliades
Korina Pateli – Bell
Κορίνα Πατέλη Bell Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.