Μαζική συγκέντρωση ΚΚΕ στη Ν.Σμύρνη για ευρωεκλογές




Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ν.Σμύρνη για τις ευρωεκλογές που έγινε στον πολυχώρο Γαλαξία την Κυριακή 5 Μαΐου στις 11.30πμ , στέλνοντας μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Μίλησαν επίσης ο Μιχαήλ Μιχάλης υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Κιουλάνης υποψήφιος δήμαρχος Ν.Σμύρνης με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι μισθωτοί και τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να σηκώσουν το ανάστημά τους και να οργανώσουν την αντεπίθεση τους ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, στην άρχουσα τάξη και στην αντιλαϊκή πολιτική τους. Σχολίασε ότι τα όποια αντίμετρα, όπως η ρύθμιση για τον κατώτερο μισθό, είναι ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια, τα οποία επιστρέφονται από αυτά που έκλεψαν από τον λαό. Ούτε αυτά δεν θα είχαν δοθεί χωρίς τους σκληρούς αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή. Τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να μην εγκλωβιστεί ξανά ο λαός σε κάλπικα διλήμματα, να μην διαλέξει το μικρότερο κακό, να βγει στο προσκήνιο απαιτώντας να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα. Η ζωή έχει επιβεβαιώσει ότι διαλέγοντας το μικρότερο κακό, πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο.

Σημείωσε ότι όλοι μαζί – φιλελεύθεροι , σοσιαλδημοκράτες και εθνικιστές – συγκροτούν το μαύρο μέτωπο της άρχουσας τάξης. Έκλεισε τονίζοντας ότι απέναντι στο μαύρο μέτωπο, το οποίο έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική ως το 2060, βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ. Γι’ αυτό είπε ότι πρέπει να δώσουν όλοι μαζί αποφασιστικά τη μάχη για να κάνουν πιο ισχυρό το ΚΚΕ και στη Νέα Σμύρνη στηρίζοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες των εκλογών του Μάη. Έτσι θα υπάρχει πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε ο Μιχαήλ Μιχάλης, οποίος τόνισε την ενιαία μάχη που δίνει το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές και την ανάγκη στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ παντού. Τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζουν περιφέρειες και δήμοι ξεκινάει από την ΕΕ και οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι των αστικών κομμάτων την ειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο. Ο Γιάννης Κιουλάνης ξεκίνησε την ομιλία του από τον ρόλο της τοπικής διοίκησης σαν το μακρύ χέρι του κράτους για την στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό έργο της διοίκησης Τζουλάκη στο δήμο Ν.Σμύρνης. Οι άλλες παρατάξεις μπορεί να το παίζουν ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί, αλλά έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και θα στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού για να είναι πιο ισχυρός ο λαός μετά τις εκλογές.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.