Kαλλιθέα: Δήλωση Κώστα Ασκούνη




Oλοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των Συνδυασμών, για τις Δημοτικές εκλογές στην Πόλη μας. Οκτώ Δημοτικοί Συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις εκλογές,διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών της Καλλιθέας. Ως επικεφαλής της νέας Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» θέλω να καλωσορίσω σε αυτόν τον αγώνα όλους όσους αποφάσισαν να συμμετέχουν.

Η συμμετοχή στα κοινά δρώμενα είναι η μεγαλύτερη αξία του ενεργού πολίτη. Θεωρώ υποχρέωση να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε όλους τους συνδυασμούς. Είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την κοινωνία.

Πιστεύω ότι στις επόμενες είκοσι μέρες όλοι μας έχουμε ένα μεγάλο καθήκον. Να δημιουργήσουμε κλίμα ανοιχτού Δημοκρατικού διαλόγου χωρίς υπερβολές και ακρότητες και να διαφυλάξουμε το ήπιο κλίμα, καταδικάζοντας οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που σαν στόχο έχει να μεταφέρει την ατζέντα του διαλόγου σε άλλα πεδία. Ο διάλογος αυτός, θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο μεγάλες θεματικές ενότητες:

1.Αξιολόγηση των πεπραγμένων της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής,

2.Την κατάθεση όλων των απόψεων που θα συμβάλουν στην προοπτική της πόλης μας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει η Καλλιθέα.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες τα προσκλήσεις για συμμετοχή σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου. Άλλωστε τους τελευταίους πέντε μήνες, αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη.

Τέλος θέλω να τονίσω, ότι η μη κατάθεση Συνδυασμού από τον φίλο μου Νίκο Γιοβανίδη αποτελεί πλήγμα για τα δημόσια πράγματα της πόλης μας.

Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση οι λόγοι που επικαλείται για την απόσυρση της υποψηφιότητας του, γιατί πρακτικές εκβιασμού, προσωπικής σπίλωσης και απόπειρες χειραγώγησης νέων ανθρώπων που αποφασίζουν να συμμετέχουν στα κοινά δρώμενα της πόλης καταδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της εξουσίας που φοβάται το νέο.

Ο Νίκος ένας νέος άνθρωπος που προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, είχε αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχει την ευκαιρία να καταθέσει τις προτάσεις του στον δημόσιο διάλογο. Τιμώ τον Νίκο όπως άλλωστε και ο ίδιος έπραξε πριν από λίγες μέρες με την παρουσία του στην ανακοίνωση του συνδυασμού που έχω την τιμή να ηγούμαι.

Εύχομαι σε όλους και όλες να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συζητάμε για το μέλλον της πόλης μας, γιατί η Καλλιθέα μας ενώνει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.