Γιώργος Τσελεμπής: Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα επιλεγούν πρέπει να ανοίγουν δρόμους στους πολίτες




(ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΛΕΜΠΗ – ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)

Πλησιάζουμε προς την μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών (26 Μαίου 2019), οι οποίες αποτελούν κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, καθόσον οι πολίτες με τον πλέον θεμιτό τρόπο θα κληθούν να εκφράσουν την βούλησή τους στην επιλογή των προσώπων που θεωρούν κατάλληλα να οργανώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να επιλύσουν τα προβλήματα.
Συγχρόνως παρατηρείται ότι πολλοί συμπολίτες μας –και δυστυχώς κατά κανόνα νέοι άνθρωποι-εξακολουθούν να βλέπουν με αποστασιοποίηση ή και αδιαφορία τις δημοτικές εκλογές ,γιατί πιστεύουν ότι η σημασία τους είναι περιορισμένη σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία.
Όμως θα πρέπει να σκεφθούν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί μία ακόμα διεκπεραιωτική δημόσια υπηρεσία, αλλά παράγοντα επίλυσης τοπικών ζητημάτων που αγγίζουν όλους τους πολίτες.
Οι πολίτες κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να αξιολογήσουν αυστηρά τα προγράμματα των υποψηφίων και τα χαρακτηριστικά στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν μια δημοτική αρχή.
Τα προγράμματα θα πρέπει να μην αποτελούν μια έκφραση επιθυμιών και προσδοκιών αλλά να είναι κοστολογημένα και συνεπώς υλοποιήσιμα.
Η συνεργασία της δημοτικής αρχής με όλους είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.
Αποτελεί την αρχή της επιτυχίας. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα επιλεγούν πρέπει να ανοίγουν δρόμους στους πολίτες.
Να διαθέτουν γνώση, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα αλλά και παιδεία. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν στα δημοτικά συμβούλια αντίπαλοι, αλλά συνεργάτες με όραμα και αναπτυξιακή αντίληψη για την πόλη τους.
Κατά την άποψή μου η πολιτική ένταξη του Δημάρχου και των συνεργατών του πρέπει να είναι διαυγής και όχι διφορούμενη και επαμφοτερίζουσα , γιατί αυτό εκτιμάται από τους δημότες.
Οι πολίτες δικαιούνται μια μορφή διοίκησης με όραμα και σχέδιο.

Που θα κληθούν να υλοποιήσουν άνθρωποι ικανοί, αποφασιστικοί, οξυδερκείς. Οι πολίτες οφείλουν να απεχθάνονται τον νεποτισμό και τις κλειστές ομάδες στην διαχείριση των πόρων.
Τέλος, πεποίθησή μου είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απαλλαγεί από κακόγουστες και πολυδάπανες «πολιτιστικές εκδηλώσεις», που τελικά αντί να παιδαγωγούν αποπροσανατολίζουν τους πολίτες. Τα χρήματα πρέπει να πιάνουν τόπο σε έργα που βελτιώνουν τις υποδομές των δήμων και την καθημερινότητα των πολιτών.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Λέσβο και ζω στον Άλιμο . Εργάζομαι στον φαρμακευτικό κλάδο  από το 1986 κατέχοντας  θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης.

Ως στέλεχος μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών τόσο σε πολυεθνικό (Pfizer S.A.)  όσο και σε εγχώριο επιχειρησιακό περιβάλλον ,απέκτησα διοικητική εμπειρία, ολοκλήρωσα  σημαντικά projects, διαχειρίστηκα,εκπαίδευσα και καθοδήγησα ανθρώπινο δυναμικό ,επικοινώνησα όραμα και αξίες στους συνεργάτες μου.

Πολλά από τα πλέον καινοτόμα σκευάσματα της φαρμακευτικής αγοράς  που απευθύνονται σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες (Viagra,Lipitor, Norvasc,Aricept)  φέρουν και την δική μου σφραγίδα στην επιτυχία τους.

Ανέπτυξα τις προσωπικές μου δεξιότητές σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό επαγγελματικό κλάδο,μέσα από μια συνεχή διαχρονική εκπαιδευτική διαδικασία  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είμαι συνεργάτης-αρθρογράφος φαρμακευτικών (farmakoglossa .gr) και άλλων εκδόσεων.

Σπούδασα δημοσιογραφία και διοίκηση επιχειρήσεων και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.

Πιστεύω ότι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Μέσα από τις συλλογικότητες, αναπτύσσονται δημοκρατικές αξίες και με κοινή προσπάθεια κτίζεται ένα καλύτερο μέλλον.

Αρκεί βέβαια, η συμμετοχή να μην συνδέεται με την επιθυμία να θέλει κάποιος να γίνει επαγγελματίας της  πολιτικής. Και επειδή έχω μία προσωπική και επαγγελματική διαδρομή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι αυτό είναι δικό μου χαρακτηριστικό, εκτίθεμαι για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών, γιατί  θεωρώ ότι η εναλλαγή προσώπων στα κοινά είναι στοιχείο δημοκρατίας.

Η κάθοδός μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές υπαγορεύεται αποκλειστικά και μόνο από την επιθυμία της προσφοράς.

Πιστεύω στις συνεργασίες, είμαι άνθρωπος των συνθέσεων  και όχι  των άκριτων ρήξεων, λειτουργώ πάντα με κανόνες fair play ,με αξίες και αρχές και εάν εκλεγώ θέλω με αυτούς τους όρους να αφήσω το δικό μου αποτύπωμα στα κοινά.

Processed with Rookie Cam

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.