Η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Άγιο Δημήτριο




Με την ανταπόκριση πολλών εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών του Αγ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/1, η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο  Γιάννης Μανουσογιαννάκης, περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Γιώτα Δήμου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου επίσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις ιδιαίτερα στην Αμερικανο-Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών που ήρθε για να εντείνει τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από το διήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης» που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μεγάλα λόγια του περί κατάργησης του υπο-κατώτατου μισθού και της αύξησης του κατώτατου μισθού, που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου και τα οποία θα εξανεμιστούν με την εφαρμογή άλλων μνημονιακών νόμων (μείωση αφορολόγητου).

Ανέδειξε τον ρόλο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής ως το μακρύ χέρι του αστικού κράτους. Με την στάση της που κράτησε στις μεγάλες καταστροφές στο Μάτι, στη Μάνδρα κ.α. που αρνήθηκε να πάρει μέτρα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Την ίδια ώρα όμως δίνει απλόχερα ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο για κατασκευές έργων όπως στο Φαληρικό Δέλτα, την επέκταση του Τουριστικού λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της COSCO κ.ά.

 

Για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του εργατόκοσμου μια μόνο πολιτική δύναμη μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. Το ΚΚΕ. Με την ολοκληρωμένη του πρόταση για μια άλλη κοινωνία όπου η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές  δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν τα λαϊκά συμφέροντα.

Επισήμανε ότι σήμερα, άνθρωποι αγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χωρίστηκαν, παίρνουν ξανά τη θέση τους στο κίνημα, στο πλάι του ΚΚΕ. Πολλοί απ’ αυτούς που εμπιστεύτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, δύναμη οργάνωσης του λαού. Είναι εκείνοι που ανακουφισμένοι λένε: «Ευτυχώς σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα»

 

Η Γιώτα Δήμου, ανέδειξε τις ευθύνες της νυν και των προηγούμενων Δημοτικών αρχών (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) οι οποίες υποστήριξαν και πρωτοστάτησαν στη συρρίκνωση του ποσού που αναλογεί από τον κεντρικό προϋπολογισμό στους Δήμους, στη διόγκωση των ανταποδοτικών τελών, στην ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων σημαντικών για τις λαϊκές οικογένειες χωρίς χρηματοδότηση και προσωπικό (Παιδεία, Υγεία), στην κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας.

Επισήμανε ότι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε τις άλλες δυνάμεις που παρουσιάζονται ως ακομμάτιστες στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ. Όπως συγκεκριμένα είπε, μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε κάθε εργατικό-λαϊκό πρόβλημα σε συνδυασμό με επεξεργασμένα αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής του λαού,  κοντραρίστηκε επί της ουσίας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Περιφερειακή αρχή της Δούρου, και η Δημοτική αρχή, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα την κάλπικη αντιπαράθεση που επιδιώκουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Αποκάλυψε με στοιχεία πως η Δημοτική αρχή κινήθηκε στις ράγες της μείωσης των δαπανών που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, και της αύξησης των «ιδίων εσόδων», σε βαθμό που ξεπερνούν τα κρατικά, ότι οι προϋπολογισμοί της αποδεικνύουν ότι ταξικά έχει πάρει θέση, είναι με το κεφάλαιο (πχ. την ίδια στιγμή που χαρατσώνει το λαό, απαλλάσσει από τέλη μεγάλες επιχειρήσεις, όπως την Cosmote που της κάνει δώρο πάνω από 100.000€ κάθε χρόνο).

Κατήγγειλε το γεγονός ότι η Τοπική Διοίκηση αποτέλεσε εργαστήρι πειραματικής εφαρμογής των κάθε είδους ευέλικτων μορφών εργασίας με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι των αστικών κομμάτων διαχρονικά έκαναν τη βρώμικη δουλειά κατά παραγγελία των κυβερνήσεων, της τωρινής ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων.

Η Δημοτική αρχή με υπερβάλλον ζήλο έχει αναλάβει το ρόλο του σκληρού εργοδότη στους υπαλλήλους του δήμου, την ίδια στιγμή που προβάλλει και αξιοποιεί τον εθελοντισμό για την κάλυψη λειτουργιών του δήμου, δηλαδή την απλήρωτη εργασία ως αντίβαρο στις ελλείψεις προσωπικού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατάγγειλε τα εργατικά ατυχήματα και τις ευθύνες της Κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής για την έλλειψη των μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. Υπερασπίστηκε τα δικαιώματα όλων των συμβασιούχων στο Δήμο, στήριξε τις κινητοποιήσεις τους.

Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που παλεύει για μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που θα καλύπτουν πλήρως όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την περιοχή του Ασυρμάτου την οποία εγκατέλειψαν και υποβάθμισαν κυριολεκτικά η τωρινή Δημοτική αρχή και οι προκάτοχοί της. Στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΑ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αντιπλημμυρικά έργα. Ο προϋπολογισμός για έργα αντισεισμικής θωράκισης, όπως των σχολικών κτιρίων, είναι μηδενικός.

Την ίδια περίοδο όμως,  η Δημοτική αρχή εξασφάλισε χρηματοδότηση πολλών εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για άλλα έργα που προτάσσουν οι μεγαλο-επιχειρηματίες στην περιοχή, αναβαθμίζοντας εκείνο το τμήμα του δήμου που λειτουργεί ως σύνδεση με το παραλιακό μέτωπο, πχ 4,5 εκ για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του MetroMALL, 5 εκ. για τη διαπλάτυνση της Αγ. Δημητρίου.

Η χρηματοδότηση αυτών των έργων δείχνει ότι τελικά δεν επιλέγονται όσα αφορούν τις λαϊκές ανάγκες (παιδικοί σταθμοί, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι).

Κάλεσε το λαό:

να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – προθύμων, στη δοκιμασμένη αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, στους κολαούζους τους στους δήμους και τις περιφέρειες, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ και το συνδυασμό του Λαϊκή Συσπείρωση.

να βάλει στο περιθώριο τη ναζιστική ΧΑ, τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα, τα τσιράκια του συστήματος, που μόνο ο λαός μπορεί να απομονώσει με την οργανωμένη πάλη του σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

να γυρίσει την πλάτη στους δημάρχους – διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής στους δήμους

να αξιοποιήσει την εμπειρία από τη μάχη και τους αγώνες που έδωσαν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές Δήμαρχοι και να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους αγωνιστές Δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας. Το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του πάλης, την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, παντού!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.