Δήμος 3Β: Ανακήρυξη του Δρ Σταμάτη Κριμιζή ως επίτιμου δημότη
Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής στα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ και της NASA Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, θα τιμηθεί από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εξέχουσα, αειφόρο συνεισφορά του στην επιστήμη και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδήλωσης «Πανηγύρι της Επιστήμης» που θα λάβει χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Βούλας (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18) από τις 10:00 έως τις 14:00.

Μετά την επιτυχία των παλαιότερων Ημερίδων Φυσικών Επιστημών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνουν την τρίτη Ημερίδα – Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών με τίτλο: «Η Φυσική μαγεύει… μικρούς και μεγάλους», όπου και προσκαλούν όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου να συμμετάσχουν ενεργά. Στην Ημερίδα – Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών θα μιλήσει, εκτός από τον Δρ. Κριμιζή, ο Δρ. Διακάκης Μιχάλης, Γεωλόγος, Ειδικός στις φυσικές καταστροφές. Τον κ. Κριμιζή θα προλογίσει ο Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος ΕΚΠΑ, Δρ Ξενοφών Μουσάς. Μετά το πέρας των ομιλιών, θα εμφανιστούν οι Science Reactors σε ένα «Stand up Science». Η ομάδα αυτή των νέων επιστημόνων, με ταλέντο στην επικοινωνία της επιστήμης, βγαίνει από το εργαστήριο και… ανεβαίνει στη σκηνή, μετατρέποντας δύσκολα επιστημονικά θέματα σε κατανοητές ιστορίες, γεμάτες χιούμορ!

Παράλληλα, στους χώρους του Δημαρχείου θα λειτουργούν εργαστήρια (workshops), με παρουσίαση εντυπωσιακών πειραμάτων από τους ακόλουθους επιστήμονες και δασκάλους: Ανδρακάκου Σοφία, Ζαρμπή Κατερίνα, Πασσαρή Ρένα, Χατζή Ιωάννα, Μπερδούση Κατερίνα, Γάτσιο Γιάννη, Γκούμα Παναγιώτη, Αλεξανδρίδη Μπάμπης, Γκιώνη Κωνσταντίνο, Κιτράκη Γιώργο, Ληξουριώτη Μαρία, Κονιδιτσιώτη Δημήτρη, Ελευθεράτο Σοφοκλή, Ζέλιο Γεώργιο, Γκρέκα Χριστίνα, Θώμου Δημήτρη, Νάκου Αλεξάνδρα, Τριαντάφυλλο Κώστα, Μποτσάκη Γιώργο, Νιώτη Αντρέα, Ράπτη Γιώργο και Μάστορη Βάνα.

Στην είσοδο του Δημαρχείου θα υπάρχουν πάγκοι πειραματικών διατάξεων και κατασκευών από διάφορες σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Μπαλιάκου Αχιλλεία και Κουφάκη Αφροδίτη του 2ου Δημοτικού Βούλας θα παρουσιάσουν, με τη βοήθεια μαθητών της Ε’ και Στ’ δημοτικού, μαγικά πειράματα Φυσικής και ο Όμιλος Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Βούλας, με προπονητή τον κ. Πίκη Παναγιώτη θα παρουσιάσει κατασκευές των παιδιών των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Δήμος 3Β: Ανακήρυξη του Δρ Σταμάτη Κριμιζή ως επίτιμου δημότη

Επιπλέον, στον χώρο αυτό, οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού σχολείου «Ιορδανάκειο», Βαγιωνής-Κόγιας Σπύρος, Δέτσικας Θεόδωρος, Λυμπερόπουλος Γιώργος και Παναγιωτοπούλου Σταυρούλα, αξιοποιώντας την ψυκτική ικανότητα του υγρού αζώτου, θα παρασκευάζουν και θα προσφέρουν παγωτά της αρεσκείας σας. Τέλος, μαθητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Σχολείο Σταυράκη» θα παρασκευάζουν, με την καθοδήγηση της κ. Κόρκου Ιωάννας, Χημικού, απολυμαντικό gel χεριών, καθώς… οι κίνδυνοι της γρίπης παραμονεύουν παντού!

Έξω από τον χώρο του Δημαρχείου θα βρίσκεται ο αυτοκίνητος σταθμός του Meteo.gr, το «meteo on wheels», καθώς και τηλεσκόπια από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, για να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι τον Ήλιο. Τέλος, drone του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ θα υπερίπταται του χώρου, προσφέροντας μοναδικά «εναέρια» στιγμιότυπα της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση στηρίζει το έργο του «Όλοι μαζί μπορούμε». Όσοι από τους επισκέπτες επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για να υποστηρίξουν το έργο της εν λόγω μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναγνωρίζει έμπρακτα την αξία των Φυσικών Επιστημών και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι πρεσβευτές της στη σύγχρονη κοινωνία μας, καθώς υπηρετούν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για τη βελτίωση και την πρόοδο της ζωής του ανθρώπου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.