Βίντεο από τις κάμερες του δημαρχείου Αλίμου – Tι λέει ο δήμαρχος για την επίθεση




Οι κάμερες στο εσωτερικό του δημαρχείου Αλίμου, κατέγραψαν την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα, κατά τη διάρκεια που έσπαζαν την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου.

O δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», στην εκπομπή «aftodioikisi.gr» και τον δημοσιογράφο Χρ. Βούζα, ανέφερε: «Προκάλεσε τρόμο στον κόσμο. Έγινε στις 6 το πρωί, από ομάδα κουκουλοφόρων, που επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές και προκάλεσαν καταστροφές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Έβαψαν την πρόσοψη του κτιρίου. Κατέστρεψαν έργο τέχνης και προκάλεσαν φθορές». Πρόκειται συνέχισε ο ίδιος για «τρομοκρατική ενέργεια, που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της ομαλότητας» Θυμίζει «άλλες καταστάσεις και άλλες αποχές» ανέφερε ο ίδιος και αποκάλυψε ότι ήδη έχουν γίνει «τρεις προσαγωγές υπόπτων».

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη ο «Ρουβίκωνας» «κλιμακώνει επικίνδυνα τη βία. Το σκληραίνει το πράγμα» και όπως είπε το επόμενο βήμα θα είναι «αα έχουμε επιθέσεις σε ανθρώπους» Πρόκειται για «οργάνωση, με οργανωμένη δομή που προχωρά σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο ίδιος επίσης σχολιάζοντας το γεγονός ότι η επίθεση του «Ρουβίκωνα» έγινε με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου του δήμου Αλίμου πριν από ένα μήνα, σε εργατικό δυστύχημα, ο κ. Κονδύλης ανέφερε: «Ο Ρουβίκωνας δεν μπορεί να γίνεται αυτόκλητος τιμωρός. Το δυστύχημα έχει διερευνηθεί. Δεν υπάρχουν ευθύνες εξοπλισμού, ούτε για τις αρχές. Το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από υπαιτιότητα της Υπηρεσίας. Το όχημα ήταν σε άψογη κατάσταση. Μας το επέστρεψε η τροχαία και η ασφαλιστική. Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο ασφαλείας που δεν έχει ληφθεί».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι το ατύχημα μπορεί να οφείλεται στο «γλιστερό οδόστρωμα ή σε λάθος χειρισμού». Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ευθύνες γενικά στους δήμους σε σχέση με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», αλλά ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία». Πρέπει σημείωσε «τα χρήματα από τα ανταποδοτικά, να τα διαχειρίζονται αποκλειστικά οι δήμοι για προσλήψεις, έργα και παροχές, χωρίς να χρειάζονται οι χρονοβόρες εγκρίσεις από τα υπουργεία»

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.