Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αλίμου (VIDEO&EIΚΟΝΕΣ)




Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν στις 6 το πρωί, μέλη του Ρουβίκωνα, στο Δημαρχείο Αλίμου, για να διαμαρτυρηθούν για τα εργατικά ατυχήματα.

Περίπου 15 άτομα με μηχανές πλησίασαν στο δημαρχείο, πέταξαν μπογιές και “τρικάκια” και έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τριών υπόπτων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πριν από λίγο τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβασαν στο διαδίκτυο το βίντεο από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα στις 6 το πρωί, στο Δημαρχείο Αλίμου:

 

\

ο δήμαρχος Αν. Κονδύλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», στην εκπομπή «aftodioikisi.gr» και τον δημοσιογράφο Χρ. Βούζα, ανέφερε: «Προκάλεσε τρόμο στον κόσμο. Έγινε στις 6 το πρωί, από ομάδα κουκουλοφόρων, που επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές και προκάλεσαν καταστροφές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Έβαψαν την πρόσοψη του κτιρίου. Κατέστρεψαν έργο τέχνης και προκάλεσαν φθορές». Πρόκειται συνέχισε ο ίδιος για «τρομοκρατική ενέργεια, που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της ομαλότητας» Θυμίζει «άλλες καταστάσεις και άλλες αποχές» ανέφερε ο ίδιος και αποκάλυψε ότι ήδη έχουν γίνει «τρεις προσαγωγές υπόπτων».

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη ο «Ρουβίκωνας» «κλιμακώνει επικίνδυνα τη βία. Το σκληραίνει το πράγμα» και όπως είπε το επόμενο βήμα θα είναι «αα έχουμε επιθέσεις σε ανθρώπους» Πρόκειται για «οργάνωση, με οργανωμένη δομή που προχωρά σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο ίδιος επίσης σχολιάζοντας το γεγονός ότι η επίθεση του «Ρουβίκωνα» έγινε με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου του δήμου Αλίμου πριν από ένα μήνα, σε εργατικό δυστύχημα, ο κ. Κονδύλης ανέφερε: «Ο Ρουβίκωνας δεν μπορεί να γίνεται αυτόκλητος τιμωρός. Το δυστύχημα έχει διερευνηθεί. Δεν υπάρχουν ευθύνες εξοπλισμού, ούτε για τις αρχές. Το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από υπαιτιότητα της Υπηρεσίας. Το όχημα ήταν σε άψογη κατάσταση. Μας το επέστρεψε η τροχαία και η ασφαλιστική. Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο ασφαλείας που δεν έχει ληφθεί».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι το ατύχημα μπορεί να οφείλεται στο «γλιστερό οδόστρωμα ή σε λάθος χειρισμού». Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ευθύνες γενικά στους δήμους σε σχέση με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», αλλά ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία». Πρέπει σημείωσε «τα χρήματα από τα ανταποδοτικά, να τα διαχειρίζονται αποκλειστικά οι δήμοι για προσλήψεις, έργα και παροχές, χωρίς να χρειάζονται οι χρονοβόρες εγκρίσεις από τα υπουργεία».

 

Φωτογραφία από την επίθεση που δημοσίευσε το athens.indymedia.org

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

 

Με κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή έγινε με αφορμή το θάνατο ενός οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου στις 16 Νοεμβρίου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

“Στις 16 του Νοέμβρη στις 05:00 το ξημέρωμα ένας ακόμη άνθρωπος, ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, οδηγός σε απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου, χάνει τη ζωή του στην μάχη για το μεροκάματο. Αδιευκρίνιστες, λένε, οι συνθήκες του “ατυχήματος”.

Οι αιτίες όμως που τα τελευταία τρία χρόνια οδήγησαν στον θάνατο σχεδόν 50 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και καμιά 150αρια τραυματίες, αρκετοί πολύ σοβαρά, είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Σαραβαλιασμένα οχήματα, εργοτάξια παγίδες θανάτου, διπλοβάρδιες & εντατικοποίηση της δουλειάς, μη εκπαιδευμένο προσωπικό που εργάζεται με “ελαστικές μορφές απασχόλησης”, σε εργασίες που απαιτούν εμπειρία και εξειδίκευση. Οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους, το προσωπικό μόνιμα ελλιπές και τα είδη προστασίας κοστίζουν…

Το κεντρικό κράτος και οι μηχανισμοί του δεν θα κάνουν τίποτε και αυτήν τη φορά όπως δεν έκαναν και τόσα χρόνια. Βολεύει αυτή η κατάσταση καθώς βοηθάει στις ψηφοθηρικές πρακτικές των δημοτικών παρατάξεων και των κατά τόπους κομματαρχών. Ειδικά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ και τα κάθε λογής αντεργατικά μέτρα τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Από την άλλη οι ανακοινώσεις των εργατοπατέρων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε φορά που ένας εργάτης χάνει την ζωή του η σακατεύεται μόνο οργή προκαλούν”.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

ΥΓ: Η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Όλοι πρέπει να καταδικάσουμε ενέργειες που είναι ξένες με τον Άλιμο και τον πολιτισμό μας” δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Άλιμος Όλοι Μαζί”, Νίκος Τσαμπαρλής

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Δημοτική Κίνηση Αλίμου

Αποδοκιμάζουμε την σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτήριο του Δήμου Αλίμου. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και αντικειμενικά λειτουργούν αρνητικά στις θεμιτές δημοκρατικές διεκδικήσεις για την αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αλίμου (VIDEO&EIΚΟΝΕΣ)

  • 10/12/2018 at 9:05 πμ
    Permalink

    Εκτός από την ΕΡΤ βλέπω ότι και στους ΟΤΑ είχαμε 50 θανάτους τα τελευταία 3 χρόνια! Να στήσουμε κανένα μνημείο πάλι να ικανοποιηθούν οι αναρχομπαχαλάκηδες. Άσε που μάλλον μπερδεύτηκαν οι ρουβίκωνες, γιατί στον δήμο μας δεν κάνει κουμάντο ο ΣΥΡΙΖΑ….είχαν γνώση οι φύλακες που ψήφισαν!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.