Δήμος Καισαριανής: Ανανέωση στόλου οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού
Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχύει τις υποδομές της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και προχωρά στην ανανέωση του στόλου οχημάτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο μηχανικός κλαδοφάγος, το χλοοκοπτικό και το νέο JCB. Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και θα ενταχθούν στο στόλο το νέο απορριμματοφόρο, η σκούπα καθώς και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό.

Οι προμήθειες αυτές εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Καισαριανής  για την αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με τα νέα οχήματα και το μηχανολογικό εξοπλισμό ενισχύεται  αισθητά ο στόλος του Δήμου, ο οποίος ανανεώνεται για πρώτη φορά ύστερα από δεκαπέντε χρόνια, βελτιώνονται οι δυνατότητες αποκομιδής, καθώς και η ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού στην Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης εντάσσεται και η συστηματική ανανέωση των κάδων απορριμμάτων. Ήδη, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη προμήθεια για τα έτη 2017 και 2018, ενώ αντίστοιχη πρόβλεψη έχει γίνει και για το 2019. Με τις προμήθειες αυτές μέσα σε τρία χρόνια τα 2/3 των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης θα έχουν ανανεωθεί στο Δήμο Καισαριανής.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Καισαριανής έχει διαμορφωθεί από το 2015 ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΤΣΔΑ), στο πλαίσιο του οποίου καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης για τη διαλογή αστικών «βιοαποβλήτων» στην πηγή που θα εξόπλιζε την Υπηρεσία Καθαριότητας με νέα οχήματα και μηχανήματα που είναι απολύτως αναγκαία. Ως σήμερα, ωστόσο, η συνολική προώθηση του σχεδίου διαχείρισης για τα απορρίμματα της Αττικής και η σχετική χρηματοδότηση παραμένουν «παγωμένα», με ακέραιη την ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, που, αντ’ αυτού, προχώρησε στην αύξηση της παρακράτησης για τον ΕΣΔΝΑ και έχει προαναγγείλει την επιβολή τέλους ταφής στους Δήμους, εκτοξεύοντας τα ανταποδοτικά και το τοπικό χαράτσωμα.

Ως Δήμος απαιτούμε άμεσα την χρηματοδότηση για την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων και βιοαποβλήτων. Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Καισαριανής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.