Τυφλός μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του και διδάσκει πολιτισμό
Πολιτισμός είναι, ενώ είσαι ολικά τυφλός, όταν σταματάει ο σύντροφος-σκύλος σου για να κάνει την ανάγκη του, να τον χαϊδεύεις μέχρι να ολοκληρώσει, μετά με σακουλάκι να μαζεύεις προσεκτικά όλα τα περιττώματα του και τέλος να ψάχνεις για κάδο να τα πετάξεις, χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν, πριν συνεχίσεις τον δρόμο σου ως πολιτισμένος πολίτης…βούρκωσα.

Όταν ένας “αόρατος” στην κοινωνία άνθρωπος, γίνεται ορατός με την πράξη του…και τυφλός -μην έχοντας δει ποτέ την πόλη όπου ανήκει και κοινωνία που τον περιβάλλει, παρά μόνο με τον δικό του τρόπο- βάζει τα γυαλιά σε μας που “βλέπουμε” με την κοινωνική του συναίσθηση.
(Πριν λίγο στη Καλλιθέα.)

*Με όλο τον σεβασμό ανέβασα την φωτογραφία αυτού του ανθρώπου, χωρίς να πάρω την άδεια του…δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, συνεπαρμένος από την τόσο πολιτισμένη χειρονομία του και τον ευαίσθητο τρόπο του απέναντι στον σκύλο του μα και στην ίδια του τη πόλη. Ελπίζω να μην προσβάλει κανέναν – αντιθέτως, ήθελα να δείξω σεβασμό σε εκείνον και να μοιραστώ το “μάθημα τρόπων” που επέδειξε ο άνθρωπος αυτός, χωρίς να περιμένει εύσημα φυσικά από κανέναν για κάτι αυτονόητο, ανίδεος πως κάποιος τον παρατηρεί και τον θαυμάζει. ΡΙΣΠΕΚΤ ΜΟΝΟ.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155747268363199&set=a.472196033198&type=3&theater

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.