Γιάννης Φωστηρόπουλος: Το Παλαιό Φάληρο ενώνει τις δυνάμεις του στο «Δίκτυο Συγγρού»
Η Λεωφόρος Συγγρού αποτελεί μια από τις πιο έντονες προκλήσεις, για έρευνα, αναζήτηση και συνεργασία.  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου, που μέσα από το επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνεται στις 7 και 8 Νοεμβρίου με θέμα: «Αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής και ο πολιτιστικός άξονας της Συγγρού», θα μας δοθεί η ευκαιρία με πανεπιστημιακούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς φορείς να ανταλλάξουμε σκέψεις και να υλοποιήσουμε τα οράματα μας.

Η Συγγρού είναι ένας μεγάλος οικονομικός και συγκοινωνιακός άξονας, ενώ παράλληλα έχει μια μεγάλη ιστορία από την αρχαιότητα, όπως έδειξαν και τα ευρήματα στην διάρκεια των εργασιών για τη διαμόρφωση των χώρων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει μεγάλη ιστορία με παλιούς αλλά και νέους προσφυγικούς πληθυσμούς. Με απλά λόγια , είναι μια περιοχή με τεράστια δυναμική και ενδιαφέρον κοινωνικό, πολιτιστικό και ιστορικό. Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός κι η παιδεία είναι πλεονεκτήματα για τη πατρίδα μας. Αυτό που απαιτείται είναι η συνεργασία και η άμεση ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών,  έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.

Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και προωθούμε συνεργασίες που ξεπερνούν τα γεωγραφικά μας όρια. Προωθούμε την ελεύθερη  πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής μας, μέσα από προγράμματα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς περιπάτους για να διατηρήσουμε ζωντανή τη παράδοση μας. Στόχος μας η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, η βελτίωση της εκπαίδευσης και η εκπόνηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Το «Δίκτυο Συγγρού» αποτελεί μια γοητευτική πρόκληση, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες κοινές δράσεις.

Ο Ιωάννης Φωστηρόπουλος είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Πηγή: amna.gr

Πρόκειται για μια μεγάλη συλλογική δράση στην οποία μετέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, φορείς και ιδρύματα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί 7-8 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ του Παντείου.

Μεταξύ άλλων των θεματικών συμπεριλαμβάνονται :
Η λεωφόρος Συγγρού ως πολιτιστικός άξονας , η  στρατηγική για βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο νότιο τομέα της Αθήνας, οι αξίες των ακινήτων και έδρες επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις ,  η πολιτιστική ανάπτυξη και η προσβασιμότητα, ο ρόλος και η παρέβαση της Αυτοδιοίκησης ,έρευνα για τα Airbnb στην περιοχή, δράσεις στέγασης και κοινωνικής φροντίδας για τους άστεγους, εκπαιδευτικές δράσεις , συνεργασία φοιτητών του Παντείου με νέους πρόσφυγες και μετανάστες, οι άνθρωποι και οι γειτονιές τους κλπ.
Στην πρωτοβουλία μετέχουν φορείς κ αι Ιδρυματα που εδρεύουν κατά μήκος του άξονα της Συγγρού όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , του Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Νέα Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, ΄Ιδρυμα Ευγενίδου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα τουΟμίλου Πειραιώς κ.α
Παράλληλα εισηγήσεις θα υπάρξουν απο καθηγητές  ΑΕΙ ,τους δημάρχους των όμορων Δήμων,εκπροσώπους νεανικών επιχειρήσεων , φοιτητές του Παντείου που εκπόνησαν έρευνες στην περιοχή, εκπροσώπους οικονομικών φορέων κλπ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Παντείου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.