Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Εσπερινό του Αγίου Δημητρίου (EIKONEΣ)




Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τους εφημερίους του Ναού.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους του εσπερινού έψαλε πολυμελής Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Συμεών Σβανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια των ”Δημητρίων 2018”, εκατοντάδες πιστοί συμμετέχουν καθημερινά στις ενοριακές και πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προφητεία του Ιερεμία που διαβάζεται στον σημερινό εσπερινό και αναφέρεται στο πνεύμα της αποπνευματοποιήσεως στην εποχή του Προφήτου. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και την συζήτηση περί αναθεωρήσεως του Συντάγματος.

”Η λύση στην κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία και η ηθική της” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Λαρίσης πρόσθεσε: ”Εμείς είμαστε η θρησκεία της αγάπης και δεν συμβιβαζόμαστε με την ανοχή. Εμείς αγαπούμε τον άλλον όποιος και αν είναι αυτός, χωρίς να διεκδικούμε τίποτα από αυτόν”.

”Tο πρόβλημα σε αυτό το κράτος δεν ήταν ποτέ η Εκκλησία, το πρόβλημα σε αυτό το κράτος ήταν, είναι και θα είναι η πολιτεία και ο τρόπος που ασκεί την πολιτική της, εφαρμόζει τους νόμους που η ίδια ψηφίζει αλλά και το πως αντιλαμβάνεται το εξουσιαστικό φαινόμενο” συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώατος υπογράμμισε: ”Δεν κάνουμε πολιτική στην Εκκλησία, διεκδικούμε όμως στις αρχές, στις αξίες και τα ιδανικά να έχουμε λόγο. Γιατί; Διότι εμείς διαπλάσαμε εδώ και χιλιάδες χρόνια αυτόν τον λαό. Αυτόν τον λαό εμείς τον διακρατούμε και τον διασώζουμε μέσα από ιστορικές περιπέτειες έχοντας αυτή την πίστη την σωτήρια του Χριστού. Αν δεν υπάρχει η αγάπη του Χριστού ως βάση πως θα προχωρήσουμε περαιτέρω την πορεία μας στο αύριο;”

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης για την τιμητική του παρουσία στον πανηγυρικό εσπερινό του Πολιούχου του Δήμου, και του ευχήθηκε ο Θεός να τον στηρίζει στα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

Επίσης στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κα. Μαρία Ανδρούτσου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νίκος Δένδιας.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.