Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης καταδικάζει τη βεβήλωση στο στέκι “Καλλίπολις” και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης
Ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης  καταδικάζει τη βεβήλωση στο στέκι Πολιτισμού και Αλληλεγγύης “Καλλίπολις” στο Ελληνικό,  και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης:

ΟΙ Φασίστες με την γνωστή τακτική τους βεβήλωσαν το στέκι Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Καλλίπολις στο Ελληνικό και το ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες και όλους στις 6 στην πλατεία Αγίας Τρίαδας στην Αργυρούπολη.

Ανακοίνωση του «Καλλίπολις» για τη φασιστική επίθεση στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης

Τη νύχτα της 29/10/2018 συμμορία φασιστοειδών επιτέθηκαν με μπογιές και έγραψαν ναζιστικά σύμβολα και φασιστικά συνθήματα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στο Ελληνικό.
Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά τον εορτασμό της επετείου του αντιφασιστικού & αντιναζιστικού αγώνα του ελληνικού λαού και τη συμμετοχή ακροδεξιών παραστρατιωτικών ένστολων ταγμάτων στις μαθητικές παρελάσεις του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Τέτοιες φασιστικές πρακτικές κρατούν νωπές τις μνήμες από τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε κοινωνικούς χώρους, όπως στο «Συνεργείο» στη γειτονική Ηλιούπολη, δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και φυσικά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Τώρα επέλεξαν να χτυπήσουν μια συλλογικότητα που προάγει τον πολιτισμό και τη δημιουργία σε βάρος του δικού τους σκοταδισμού, έναν χώρο που καλλιεργεί τον διάλογο και την αλληλεγγύη ενάντια στη δική τους ρητορική και πρακτική του μίσους, μη διστάζοντας να καταστρέψουν ακόμα και τους πίνακες λαϊκής τέχνης.
Η αποθράσυνση των φασιστών είναι αποτέλεσμα και της συμμετοχής των παραστρατιωτικών ομάδων στις μαθητικές παρελάσεις στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη και η απόφαση της γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διερευνηθεί από εισαγγελέα αυτή η σκοτεινή υπόθεση είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.
Όταν στην κοινωνία καταγράφονται αυξανόμενα φαινόμενα εκφασισμού της, οι δημοκρατικοί πολίτες και οι οργανωμένες δυνάμεις τους δεν μπορεί να μένουμε αδιάφοροι, αλλά πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά μια πιο οργανωμένη αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα.
Καλούμε τους πολίτες να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία που επιχειρούν τα φασιστοειδή, να αγωνίζονται για έναν κόσμο ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ισότητας και να συμμετέχουν σε όποιες αντιφασιστικές εκδηλώσεις οργανωθούν το επόμενο διάστημα.
Τα μέλη και οι φίλοι του «Καλλίπολις» απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητες στον Χώρο:
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου έως Κυριακή 11 Νοεμβρίου Έκθεση Συλλεκτικών Μικροαντικειμένων (Αντικών) στο «Καλλίπολις» – Παρασκευή 2/11, ώρα 8.00μμ τα εγγαίνια.
Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 6.30μμ Συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια εικαστικών κατασκευών οικιακής οικονομίας που γίνονται κάθε Σάββατο στο «Καλλίπολις» με εφαρμογές της τεχνικής της χαρτοπετσέτας σε ποικίλες επιφάνειες.
Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 1.30μμ Ρεφενέ τσιμπούσι αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Χώρου
Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 8.00μμ Προβολή της γερμανικής ταινίας, σε σκηνοθεσία Πέρσι Αντλον, με τους Μαριάν Ζέγκεμπρεχτ, Τσ. Πάουντερ, Τζακ Πάλανς
και έπεται συνέχεια…
«Καλλίπολις» Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.