Ο κορυφαίος interior designer Βασίλης Νίκος στο NOTIA.GR για το ιδανικό σπίτι




Ο καταξιωμένος interior designer Βασίλης Νίκος από τον Άλιμο, κυνήγησε το όνειρό του στο Λονδίνο, επέστρεψε και τα τελευταία έξι χρόνια στο πλευρό της Σίσσυς Φειδά αλλά και μέσα από αποκλειστικά του έργα ομορφαίνει τους χώρους που ζούμε και διασκεδάζουμε, με τις «μαγικές» διακοσμητικές πινελιές του.

Το NOTIA.GR τον συνάντησε και εξασφάλισε για εσάς έξυπνα tips, ώστε να μεταμορφώσετε το χώρο σας με ελάχιστο κόστος  αλλά απαράμιλλη κομψότητα.

Τον ρωτήσαμε τι θα μας πρότεινε για τη φθινοπωρινή διακόσμηση του σπιτιού μας και σε τι πρέπει να επενδύσουμε και ιδού τι μας απάντησε.

To Φθινόπωρο είναι εποχή αλλαγών και μετάβασης. Παίξτε με τα αξεσουάρ της διακόσμησης, αλλάξτε ριχτάρια, τοποθετήστε χαλιά με χαμηλό πέλος τα οποία μπορείτε να διατηρήσετε στη διάρκεια όλης της σεζόν καθώς το σπίτι είναι όμορφο να είναι πάντα «ντυμένο».

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στυλ που αγαπάς; Γενικώς ποια είναι η φιλοσοφία σου όσον αφορά στη διακόσμηση ενός χώρου;

Ο χώρος πρέπει να εκφράζει τον άνθρωπο που ζει σε αυτόν, δεν είναι απαραίτητο να εντάσσουμε τις τάσεις της μόδας στο σπίτι μας χωρίς να μας αντιπροσωπεύουν διότι είναι σημαντικό να νιώθουμε ζεστασιά.

Για το λόγο αυτό φροντίστε να προσθέσετε οικεία στοιχεία στο χώρο σας, εν ολίγοις φτιάξτε το δικό σας «παλάτι».

Το bold  mix and much με εκφράζει απόλυτα, ειδικά στα προσωπικά μου έργα παίρνω στοιχεία από διαφορετικά στυλ και τα μπλέκω δημιουργώντας  ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι τάσεις αυτής της σεζόν για τη διακόσμηση;

Παίξτε με τις υφές μέσα στο χώρο, βάλτε χρώμα στον καναπέ, τοποθετήστε ταπετσαρία και προσδώστε ζεστασιά με τον τρόπο αυτό.

Η ταπετσαρία ήλθε στο προσκήνιο και έχετε αμέτρητες επιλογές σε ποιότητες, χρώματα και σχέδια.

Έργα τέχνης, ντύστε τους τοίχους ,τοποθετήστε έργα πάνω στις ταπετσαρίες, μπλέξτε τα αντικείμενα δημιουργώντας αντιφάσεις, για παράδειγμα σε ένα ρομαντικό περιβάλλον μην φοβηθείτε να επιλέξετε ένα αφαιρετικό έργο.

Μην ακολουθείτε μόνο ένα στυλ γιατί στο τέλος χάνετε την ουσία αυτού που θέλετε να πετύχετε και το αποτέλεσμα είναι βαρετό.

Το βελούδο  ειδικά στον καναπέ  είναι must, ενώ προσδίδει αίσθηση πολυτέλειας.

Δώστε χρώμα στις οροφές και ειδικά σε μικρούς και χαμηλοτάβανους χώρους.

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που συναντάς όταν μπαίνεις σε κάποιο σπίτι;

Μην τονίζετε τις κατασκευαστικές ατέλειες, αποφύγετε τα έντονα χρώματα αλλά και τις διχρωμίες σε δοκάρια και κολώνες του σπιτιού.

Ακολουθήστε μία φιλοσοφία χρώματος στη επιφάνεια αντίστοιχα λειτουργήστε και όσον αφορά στις ταπετσαρίες.

Στους μικρούς χώρους επιλέξτε oversized έπιπλα, τολμήστε το λεοπάρ και bold χρώματα όπως πετρόλ, σμαραγδί και γενικότερα χρώματα με ένταση δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα καμβά, έτσι ώστε να στήσετε  επάνω του το δικό σας έργο.

Πες μας μερικά Dos και ένα Donts που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας

Μην κρεμάτε την κουρτίνα χαμηλά, όσο πιο ψηλά την τοποθετήσετε τόσο πιο ψηλοτάβανο φαίνεται το σπίτι.

Κρεμάστε μεγάλα φωτιστικά σε χαμηλοτάβανους χώρους.

Σε ενιαίους χώρους όπως κουζίνα – σαλόνι πρέπει να υπάρχει συνάφεια, ειδάλλως στην περίπτωση που έχετε επιλέξει διαφορετικά στυλ χρησιμοποιήστε τα διακοσμητικά για να πλησιάσει το ένα ύφος το άλλο.

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να ακουλουθήσετε τον Βασίλη Νίκο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: vasilisnikos

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.