Ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Έργο ανάπλασης της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 1.264.622 ευρώ με ΦΠΑ.
Στο επίκεντρο του έργου είναι η ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης και των όμορων οδών σε αυτή (Κνωσού, τμήμα της Θερμοπυλών και Κορίνθου), με στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.


Τι περιλαμβάνει το έργο

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενιαίας μεγαλύτερης επιφάνειας πλατείας (από 700 τ.μ. σε 1000 τ.μ.), τη λειτουργική εκμετάλλευση χώρων πρασίνου (ανθεκτικό γκαζόν, καθιστικά παγκάκια), την ενίσχυση της φύτευσης, πλακοστρώσεις, την τοποθέτηση εξοπλισμού και φωτισμού, την αναβάθμιση της παιδικής χαράς και την οριοθέτηση χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, τον διαχωρισμό «λωρίδας κυκλοφορίας» για την ανεμπόδιστη κίνηση οχημάτων ανάγκης, ενώ θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.