Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στο ρεπορτάζ του NOTIA.GR για την τουριστική της ιστοσελίδα




Απάντηση στο δημοσίευμα του NOTIA.GR το οποίο αναφερόταν στην παράλειψη της τουριστικής ιστοσελίδας www.athensattica.com, να αναφέρει τις παραλίες του Αλίμου, δίνει η Περιφέρεια Αττικής με επιστολή της. Δείτε αναλυτικά:

Σχετικά με ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας υπό τον τίτλο «Απίστευτη γκάφα της Περιφέρειας Αττικής! Ξέχασαν να βάλουν στο ανανεωμένο (?) τουριστικό site τις παραλίες του Αλίμου» (https://www.notia.gr/2018/09/apisteyti-gkafa-tis-perifereias-attikis-xechasan-na-valoyn-sto-ananeomeno-toyristiko-site-tis-paralies-toy-alimoy/), για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

  • Στη νέα τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.athensattica.com, πραγματοποιήθηκε τεχνική αναβάθμιση και μεταφέρθηκε το υλικό το οποίο υπήρχε ήδη στην παλαιότερη τουριστική ιστοσελίδα της Π.Α. σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων τεχνικών προδιαγραφών. Παράλληλα, για τη χρονική περίοδο ενός έτους (Μάρτιος 2017 -Μάρτιος 2018) δημιουργήθηκε και καινούργια αρθρογραφία τουριστικής προβολής (χωρίς φωτογράφιση) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. 12/2017 Σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Περιφέρειας Αττικής.
  • Παράλληλα, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε με την υπ’ αρ. οικ.115916/798-16.06.2016 επιστολή της προς τους Δήμους της Περιφέρειας και θέμα: «Επιστολή προς τους Δήμους της Π.Α. για συμπλήρωση φορμών καταγραφής σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος (Content)» στην παράθεση σχετικού υπερσύνδεσμου https://drive.google.com/open?id=0B3E5d3llLT5QcWdTMFVOTmR4SzQ που περιλαμβάνει αναλυτικές φόρμες για την τυποποιημένη καταχώρηση του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με στόχο τον εμπλουτισμό και την επικαιροποίηση του προϋπάρχοντος υλικού. Προχώρησε επίσης και σε επανειλημμένη σχετική υπενθυμιστική αλληλογραφία (ενδεικτικά, αναφέρονται μεταξύ άλλων προς συγκεκριμένους Δήμους της Π.Ε. του Ν.Τ. Αθηνών στις 29/03/2017, 31/03/2017, 21/09/2017) ζητώντας πέραν της συμπλήρωσης των φορμών καταχώρησης σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, την αποστολή σχετικού συνοδευτικού φωτογραφικού υλικού υψηλής ανάλυσης (full HD), σύμφωνα με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές της τουριστικής ιστοσελίδας, σημειώνοντας κάθε φορά προς τους ενδιαφερόμενους, ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι συνεχής, ζητώντας τη συνδρομή τους. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα αυτό η Διεύθυνση Τουρισμού παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερομένων για την παροχή αναλυτικών διευκρινίσεων, οδηγιών και συνεργασίας. Σημειώνεται επίσης, ότι γίνεται αναφορά στη νέα τουριστική ιστοσελίδα με τα στοιχεία επικοινωνίας της Δ/νσης Τουρισμού, σε κάθε αποστολή υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανεξαρτήτου θέματος.
  • Καθώς, όπως αναφέρεται και στο από 18/09/2018 Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο «Τη νέα τουριστική ιστοσελίδα της παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής», το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διαρκώς θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται, όπως απαιτεί η δυναμική φύση του περιεχομένου μιας τουριστικής ιστοσελίδας, τονίζουμε ότι η Δ/νση Τουρισμού χαρακτηρίζεται από πνεύμα συνεργασίας με τους Δήμους της Π.Α., τις κατά τόπους Τουριστικές Επιτροπές και τους συλλογικούς φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, κ.λπ. αλλά και τους ανά περίπτωση αναδόχους της, προκειμένου να προχωρά άμεσα στην ενημέρωση των τουριστικών πληροφοριών που τους αφορούν μόλις λαμβάνει από την πλευρά τους τη σχετική ενημέρωση. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έλλειψης αναφοράς σε κάποιον Δήμο ή συγκεκριμένη πληροφορία οφείλεται σε παράβλεψη ή παράλειψη.
  • Στόχος της τουριστικής ιστοσελίδας είναι η προβολή των ώριμων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών των επιμέρους προορισμών της Περιφέρειας Αττικής, αναδεικνύοντας τόσο το γεωγραφικό όσο και το θεματικό της τουριστικό χαρτοφυλάκιο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2017 τη νέα τουριστική της ταυτότητα (rebranding) προσφέροντας ένα σημαντικό δωρεάν εργαλείο προς τους Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας, προκειμένου οι ίδιοι να το αξιοποιήσουν περαιτέρω για τις ανάγκες τουριστικής προβολής τους. Επίσης, η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής έχει αιτηθεί και έχει λάβει και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ για την αναβάθμισή της, σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ.2841/28.02.2018 έγγραφο του Τμ. Εκδόσεων και Οπτικοακουστικών Μέσων της Δ/νσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης της Γενικής Δ/νσης Προβολής του ΕΟΤ.
  • Σημειώνεται ότι το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει ήδη αναρτημένο στο www.athensattica.com, πρόκειται να εμπλουτιστεί περαιτέρω στο μέλλον, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την παραγωγή νέου φωτογραφικού υλικού και video τουριστικής προβολής, το οποίο, με τη συνεργασία και των τοπικών φορέων, θα καλύψει τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.