Βουλιαγμένη: Ενημερωτικό και ψυχαγωγικό περίπτερο για την ασφάλεια στο νερό




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Safe Water Sports» η οποία προάγει την ασφάλεια στις δραστηριότητες στο νερό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας έχει εγκατασταθεί πρότυπο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην παραλία της Βουλιαγμένης (έναντι της εισόδου του Αστέρα) που έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών, μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλειά τους στη παραλία, τη θάλασσα, τα σπορ και τις δραστηριότητες που γίνονται σε αυτή.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, εθελοντές του «Safe Water Sports» και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: ενημέρωση των κανόνων ασφάλειας στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ, κουίζ με τους κανόνες, παντομίμα, pictionary, ζωγραφική με τον παιδικό ήρωα «Χταπόδιο Σέιφ», δημιουργία βραχιολιών και άλλων κατασκευών, παιχνίδια στόχου, ισορροπίας, ταχύτητας, παζλ, bingo, επιτραπέζια, memory cards, κύβοι αφήγησης, Playmobil, «μουσικές μαξιλάρες» και πολλά άλλα. Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά 11.00-18.00 και στελεχώνεται με εθελοντές εκπαιδευτικούς και ναυαγοσώστες.

Παράλληλα στην ίδια παραλία αλλά και στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου και του Δημαρχείου Βούλας έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση με οδηγίες για την ασφάλεια στο νερό.

Η συνεργασία του Δήμου με τον οργανισμό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.