Κατασκευάστε το δικό σας αρχαίο ελληνικό αγγείο στη δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης




Την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης φιλοξενεί από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώ και τον χρόνο πίσω γυρνώ», με θέμα τη δημιουργία αρχαίων ελληνικών αγγείων, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην ομαδική και συνεργατική διαδικασία και αγγίζει πολλές πτυχές της Περιβαλλοντικής Αγωγής -θίγοντας θέματα πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, της Αγωγής Υγείας –μέσα από το παιχνίδι- και της Αισθητικής Αγωγής –μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέγγιση στοιχείων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που σχετίζονται με την αγροτική καθώς και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων .

Τα παιδιά, δημιουργώντας τα αρχαιοελληνικά αγγεία, θα έρθουν σε άμεση επαφή με υλικά που χρησιμοποιούνταν από τους προγόνους μας (πηλός) και ως δημιουργοί θα πληροφορηθούν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις.

Με έμφαση στην αισθητική του κάθε αγγείου (ζωγραφική), τα παιδιά θα βιώσουν μέχρι και το τελικό στάδιο της εκτέλεσης του προγράμματος έννοιες, όπως δημιουργώ, μαθαίνω, συνεργάζομαι.

Ιδέα, παρουσίαση και εκτέλεση προγράμματος: Σπανόπουλος Γιάννης, Εικαστικός- Ζωγράφος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η τηλεφωνική προεγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για πληροφορίες και κράτηση θέσης, επικοινωνήστε, με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., στο τηλ. 210 9948344.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.