Homo Ludens: Η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης που αγαπά την τρίτη ηλικία!




Πριν από περίπου δύο χρόνια στο 7ο ΓΕ.Λ Νέας Σμύρνης δημιουργήθηκε μια ομάδα μαθητών η οποία ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε πρότζεκτ που σχετίζονται με το σινεμά, αλλά σταδιακά απέκτησε και πιο ανθρωπιστικό προσανατολισμό που εκφράζεται με την ενεργό συμμετοχή των μελών της σε εθελοντικές δράσεις που ξεπερνούν τα στενά πλαίσια του σχολείου.

Η ομάδα σήμερα αποτελείται από 18 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και όλες οι συναντήσεις γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου.


Μέσα από τις δράσεις και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, σκοπός είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία που δυστυχώς περιορίζεται μέσα στο στενό πλαίσιο των μαθημάτων, να ανακαλύψουν ταλέντα και κλίσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, να βελτιώσουν εν γένει τη θετική τους αυτοαντίληψη.


Η Homo Ludens μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα των δύο ετών, κατέκτησε 10 Πανελλήνια Βραβεία σε διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους.
Σε σχέση με τις εθελοντικές δράσεις, η θεματική περιστρέφεται γύρω από τη σχέση των εφήβων με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας (π.χ. συνεργασία από πέρυσι με τον Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων «Γαλήνη» με συχνές επισκέψεις).

Τον Ιούνιο, με την βοήθεια και την εκπαίδευση ειδικών της ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους» δέκα παιδιά θα αφηγηθούν αμερικάνικα παραμύθια του 19ου αιώνα σε ενοίκους γηροκομείου.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σχολείο είναι το μόνο λύκειο της Δ’ Αθήνας που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και άλλους φορείς.

Οι εμπνευστές και καθοδηγητές της ομάδας Homo Ludens, Πέτρος Μούγιος, Χημικός, Δέσποινα Μπακιρτζόγλου, Φιλόλογος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.