Δήμος 3B: «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί»
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει στην 6η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πολίτες του Δήμου μας μπορούν να ενημερωθούν μέσω των εξής ιστοσελίδων:

α) Η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας δημιούργησε με τη στήριξη της Diageo την ιστοσελίδα http://www.socped.gr με συμβουλές για τους γονείς, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους από την κατανάλωση αλκοόλ πριν τα 18. Παράλληλα, ο διαδικτυακός τόπος φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ υγειονομικών φορέων, εκπαιδευτικών και κοινού με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

β) Το Drinκ IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος (www.DRINKIQ.com), όπου ο επισκέπτης με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει την επίδραση που έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην ιστοσελίδα είναι ο επισκέπτης να είναι τουλάχιστον 18 ετών.

Γ) Η ιστοσελίδα της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ (http://www.socped.gr/alkool_kai_aniliko), περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμβάλλει στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη χρόνια αυτή νόσο, διαμορφώνοντας υπεύθυνους καταναλωτές και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.