Ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος παίζει μουσική πάνω στο κύμα




Στο δύσκολο έργο των δρομέων, είτε βρίσκονται σε προπόνηση είτε δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους σε κάποιον αγώα, η μουσική είναι πάντα καλός σύντροφος. Απαλύνει το αίσθημα της κόπωσης και των δυσκολιών, δίνει ψυχική και σωματική ανάταση ενώ βοηθά εκείνους που τρέχουν να συγκεντρωθούν καλύτερα στην προσπάθειά τους. Γι’ αυτό λοιπόν, ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, για τρίτη χρονιά εφαρμόζει το πρόγραμμα «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα», ενισχύοντας την προσπάθεια των συμμετεχόντων για μια καλή επίδοση.

Την Κυριακή 22 Απριλίου, οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου αλλά και των παράλληλων αγώνων, θα έχουν την ευκαιρία να συντονίσουν  το βήμα τους με τις μελωδίες που θα παίξουν ζωντανά περισσότεροι από 50 σπουδαστές του Ωδείου Παλαιού Φαλήρου μαζί με τους καιθηγητές τους κατά μήκος της διαδρομής και στην Μαρίνα του Φλοίσβου αλλά και τον ρυθμό που θα δίνουν djs εντός του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Το μουσικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Απριλίου οπότε μικροί και μεγάλοι σπουδαστές από το σύγχρονο τμήμα του Ωδείου θα παίξουν κλασικές μελωδίες από τις 19.30 έως τις 21.00, δίνοντας στους επισκέπτες της Μαρίνας του Φλοίσβου μια πρόγευση της βασικής ερμηνείας που θα είναι την ημέρα του αγώνα. Την Κυριακή, η ίδια ομάδα θα υποδέχεται τους δρομείς στον συγκεκριμένο χώρο τους δρομείς με γνωστά ροκ και ποπ τραγούδια, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν το τρέξιμό τους δυνατά!

Η στάση του τραμ Τροκαντερό, θα γεμίσει κρουστά όργανα! Η ορχήστρα του Ωδείου, έξω ουσιαστικά από την πρώτη είσοδο πεζών της Μαρίνας Φλοίσβου θα παίζει για τους αγωνιζομένους, κλασικά αλλά και πιο σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα, στο ρεπερτόριο θα υπάρχουν και ισπανικοί ρυθμοί, εναρμονισμένοι με το ύφος του Ποσειδωνίου.

Σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς θα κινηθεί το σύνολο από λαϊκά όργανα στην Πλατεία Νερού. Οι σπουδαστές του Ωδείου, έχοντας ανά χείρας κρουστά και νταούλια, θα ερμηνεύσουν γνωστά ελληνικά τραγούδια, βγαλμένα από την παράδοση. Παράλληλα, στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και ρυθμικές μελωδίες ώστε να δώσουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην παραθαλάσσια διαδρομή, υποστηρίζοντας παράλληλα τις ανάγκες των δρομέων.

Εντός του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το πανηγυρικό κλίμα θα ενισχύεται από τις μουσικές που θα διαλέγει dj όλη την ημέρα. Έτσι, όσοι θα ξεκινούν τις προσπάθειές τους θα βγαίνουν στον αγώνα με μεγαλύτερη όρεξη ενώ αυτοί που θα τερματίζουν θα μπαίνουν στην μεγάλη γιορτή που θα στηθεί με το κοινό του Ποσειδωνίου.

Πέρα από το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου θα ομορφύνουν τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής την Τετάρτη 18 Απριλίου που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του 9ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου. Έτσι, το σύνολο βιολιών θα παίξει κλασικές μελωδίες, δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον λόγο στους υπευθύνους της διοργάνωσης και καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στην εκδήλωση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.