“Η βία και η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλoν”
Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαυρίου με θέμα “Η βία και η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλoν”.
Ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης αναφέρθηκε σε περιστατικά και υποθέσεις που ανέλαβε ο ίδιος και συμβούλεψε τα παιδιά να ενημερώνουν τους γονείς και τους παιδαγωγούς τους όταν αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, συζήτησε με τα παιδιά επισημαίνοντας τους την αναγκαιότητα της ύπαρξης του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμού για την διατήρηση του εννόμου αγαθού της ασφάλειας και άκουσε τις απόψεις τους για το λειτούργημα του αστυνομικού.

Η κοινωνιολόγος Εγκληματολόγος κα. Ιόλη Κατερίνα Γεροπάνου προσέγγισε κοινωνιολογικά το ζήτημα της βίας και της επιθετικότητας στο σχολικό περιβάλλων ενώ η παιδαγωγός εγκληματολόγος κα. Γιώτα Μακρυσοπούλου ανέλυσε τα αίτια της εκδήλωσης βίαιων συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλων και έδωσε στα παιδιά συμβουλές αναγνώρισης τέτοιων συμπεριφορών καθώς και τρόπους αντιμετώπισης.
Την συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής κ. Βαγγέλης Μπούζας.

Η Ένωση μας ευχαριστεί εγκάρδια καταρχήν τα παιδιά που μας φιλοξένησαν στον δικό τους χώρο ,τον διευθυντή του γυμνασίου κ Αδάμ Παπασπύρου και τους παιδαγωγούς, καθώς και τον Πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Φίλλιπο Καναγκίνη. Φυσικά τον ιδιωτικό ερευνητή κ. Γιώργο Τσούκαλη, την κα. Ιόλη Κατερίνα Γεροπάνου, την κα. Γιώτα Μακρυσοπούλου και τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας κ. Βαγγέλη Μπούζα.
Είναι γεγονός ότι το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του αυριανού πολίτη και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται εκεί ακριβώς που υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.