Γλυφάδα: «Τα μάτια του δάσους» αποκαλύφθηκαν στο κοινό




Ανθρώπινες σχέσεις, γοητευτικές και μυστηριώδεις. Το προαιώνιο ζήτημα του έρωτα και το πως δρα ως καταλύτης στις σχέσεις των ανθρώπων διαπραγματεύεται το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της Κατερίνας Βόγλη «Τα μάτια του δάσους» που παρουσιάστηκε στο κοινό την Τετάρτη 21/3/2018 σε μια κατάμεστη αίθουσα στη Γλυφάδα.

Φίλοι και συνοδοιπόροι, εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής, πλήθος αναγνωστικού κοινού, συνόδευσε τη συγγραφέα σε μια ζεστή, γεμάτη συγκίνηση και χαρά, εκδήλωση που διοργάνωσε και παρουσίασε η κα. Δήμητρα Μπαλτούνα, Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Η συγγραφέας, στις σελίδες του βιβλίου, μας προσκαλεί να δούμε την δική της αλήθεια, να ταξιδέψουμε με μια ανθρώπινη, κρυστάλλινη και από καρδιάς κατάθεση ψυχής. Γιατί όπως λέει και η ίδια «Το βιβλίο είναι ένα αέρισμα ψυχής. Όταν κάποιος άνθρωπος πιάνει το απόλυτο μηδέν, το είναι του πρέπει να μάθει να αφήνει ρακένδυτο το εγώ του και να αερίζει την ψυχή του για να μπορεί να συνεχίσει».

«Το βιβλίο έχει μια ποιητική γραφή που δεν την έχω συναντήσει ξανά, έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να μας μεταφέρει σε ένα άλλο επίπεδο ονειρικό» επισήμανε η πρόεδρος του Σωματείου Τέχνης και Πολιτισμού «Καλλιτεχνόραμα» Γλυφάδας κα. Σμαράγδα Κατσούλη, εκφράζοντας παράλληλα την τιμή και την συγκίνηση της για την γνωριμία με την συγγραφέα.

Το ιδιαίτερο της «προσωπικότητας» του συγγραφικού εγχειρήματος υπογράμμισε ο κ. Ανδρέας Μαχαίρας, εκ των ιδρυτών της εκδοτικής εταιρείας PUBBUH που εδρεύει στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα όμορφο και παράξενο βιβλίο που καταφέρνει να κάνει τους χαρακτήρες του να αντιπροσωπεύουν τον καθένα από εμάς. Σημείωσε δε ότι, κινείται σε κοινά μονοπάτια με την λογοτεχνία καθώς πετυχαίνει να μας ταξιδέψει προσφέροντας μια απόλαυση των αισθήσεων μέσα από την ιδιαίτερη χρήση της γλώσσας.

Την συγγραφική δεξιότητα της Κατερίνας Βόγλη η οποία με αριστοτεχνικό τρόπο χειρίζεται τα γλωσσικά σχήματα και τις γλωσσικές τεχνοτροπίες υπογράμμισε ο κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας Γλυφάδας, τονίζοντας ότι υπηρετεί το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, το οποίο δεν έχει στόχο να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει αλλά, να διευρύνει τις αναζητήσεις του καθενός.

Για τον λόγο της συγγραφέως που αναβλύζει πλούτο και πάθος και χαρακτηρίζεται από εκφραστική επιτηδειότητα και παραληματική φαντασία, μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Χιδίρογλου, επισημαίνοντας ότι αγγίζει με τη γραφή της τα όρια του σουρεαλισμού, άλλωστε το βιβλίο της είναι μια ωδή στην ομορφιά των συναισθημάτων. Και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «Αναζητεί το μέρος όπου όλα τα θέλω βρίσκουν σπίτι. Μετατρέπει τα πάντα γύρω της σ’ ένα όνειρο».

Τα θέματα που πραγματεύεται και τα ερωτήματα που θέτει το βιβλίο προσέγγισε επιστημονικά η ψυχολόγος κα. Ξένια Μπουρούση. Επισήμανε ότι ο κεντρικός ήχος του βιβλίου είναι η ανθρώπινη σχέση, περιγράφει και διαπραγματεύεται τον έρωτα μέσα από τα μάτια των δύο ηρώων, υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιεί όλα τα στάδια του έρωτα για να περιγράψει τι γίνεται όταν δύο άνθρωποι δημιουργούν μια σχέση, πως αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα και εντέλει τι ακολουθεί όταν έρχεται το τέλος σε μια σχέση. Η κα. Μπουρούση έκλεισε την ομιλία της με το ερώτημα που έθεσε ο Αλκιβιάδης στον δάσκαλό του Σωκράτη, «Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί» και η απάντηση του Σωκράτη ήταν, «Αν παντρευτείς θα το μετανιώσεις και αν δεν παντρευτείς πάλι θα το μετανιώσεις»!

Στη διάρκεια της βραδιάς αποσπάσματα του βιβλίου αποδόθηκαν από τους ηθοποιούς Στέφανο Δούκα, Μαίρη Τριανταφύλλου, Μαρίνα Κούση, Ελευθερία Γεωργακοπούλου και τον ραδιοφωνικό παραγωγό Βασίλη Παύλου ο οποίος τόνισε την αλήθεια της προσωπικότητας και των συναισθημάτων της συγγραφέως και πως μια ανάρτησή της στο διαδίκτυο που αναφερόταν «στα θέλω που ακουμπάμε απαλά» ήταν η αφορμή να συναντήσει τη Κατερίνα Βόγλη και να ξεκινήσει ένα όμορφο ταξίδι φιλίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.