Νέα Σμύρνη: Επίσημο μέλος του παγκοσμίου δικτύου Πόλεων Μάθησης της UNESCO
Επίσημο μέλος του παγκοσμίου δικτύου Πόλεων Μάθησης της UNESCO ανακηρύχτηκε ο Δήμος Νέας Σμύρνης στις 20 Μαρτίου 2018, με την αποστολή Πιστοποιητικού Μέλους του Ευρωπαϊκού Γραφείου της UNESCO.

Mε το συγκεκριμένο πρόγραμμα η UNESCO στοχεύει στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου δικτύου πόλεων, που θα κινητοποιήσει τοπικές κοινωνίες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους σχετικά με την προώθηση ευκαιριών μάθησης και εξέλιξης για τους πολίτες.

Τα μέλη του δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ UNESCO» ανέρχονται σε 650 πόλεις από όλο τον κόσμο.

Η ένταξη του Δήμου Νέας Σμύρνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων της UNESCO έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή στρατηγικών, μέσω των οποίων μπορούν να οικοδομηθούν δυναμικές και βιώσιμες «ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ».

Τα οφέλη της ένταξης της πόλης της Νέας Σμύρνης είναι:

η διασύνδεση με την UNESCO και η ένταξη στα προγράμματα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO,
η διαρκής συνεργασία & υποστήριξη από την Ελληνική Επιτροπή για την UNESCO,
η συνεργασία με πόλεις του δικτύου για την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινών προκλήσεων, όπως το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή αλλά και η υλοποίηση κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα έχει πλέον τη δυνατότητα διασύνδεσης με Πανεπιστήμια τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών & επιστημονικών δράσεων, μέσα από την ανάδειξη, τη διάχυση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών & τεχνογνωσίας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.