Ελληνικό: Συζήτηση με θέμα τα Δεκεμβριανά
Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τα Δεκεμβριανά, με εισηγητή τον Μενέλαο Χαραλαμπίδη, ιστορικό και συγγραφέα.
Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας (Τριπόλεως 43 & Ροδοπόλεως) στο Ελληνικό.

Η παρουσίαση θα αναπτυχθεί στους εξής άξονες:
– Ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας κατά την περίοδο της Κατοχής, μέσα από τις συνέπειες του κατοχικού λιμού, την ανάδυση των «νεόπλουτων της Κατοχής» που συνεργάστηκαν στενά με τους Ναζί και την ανάπτυξη του αντιεαμικού πολιτικοστρατιωτικού μετώπου, που βύθισε την πόλη στη βία τον τελευταίο χρόνο της Κατοχής.
– Η κλιμάκωση του διχασμού κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών και οι επιπτώσεις της παρέμβασης των Βρετανών, που μετέτρεψε το εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα σε διεθνές, με γεωστρατηγικές και οικονομικές προεκτάσεις.
– Θα προβληθούν σπάνιο φωτογραφικό υλικό και χάρτες για τα στάδια ανάπτυξης της μάχης της Αθήνας και τις συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές. Θα αναφερθεί ο ρόλος της Εθνικής Πολιτοφυλακής (πρώην ΟΠΛΑ) και ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.