Έγκυρη ενημέρωση του ζευγαριού για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία




 

Από το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ανακοινώνεται η συνέχιση των μαθημάτων προετοιμασίας γονεϊκότητας, σε συνεργασία με τις μαίες Καζάζη Χριστίνα και Περισάκη Κυριακή.

Τα μαθήματα αφορούν γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης ή της λοχείας και μπορούν να τα παρακολουθήσουν μαζί με τον σύντροφό τους ή κάποιο άλλο πρόσωπο της επιλογής τους. Τα θέματα που θα συζητηθούν σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το πλάνο τοκετού, το θηλασμό, τη φροντίδα νεογνού καθώς και τη μετάβαση στη γονεϊκότητα.

Σκοπός των μαθημάτων προετοιμασίας είναι τόσο η έγκυρη ενημέρωση του ζευγαριού για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία όσο και η έκφραση των φόβων, των ανησυχιών και των προσδοκιών της γυναίκας και του συντρόφου της για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας.

Θα λειτουργούν δυο τμήματα:

α)Αρχόμενη Κύηση (2 μαθήματα) β) Εγκυμοσύνη και τοκετός (8 μαθήματα) και η εγγραφή μπορεί να γίνει ανεξάρτητα για το κάθε τμήμα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο χώρο του Β’Κ.Α.Π.Η. του Δήμου (Ολυμπίας 40-42,Αργυρούπολη) και οι ώρες συνάντησης θα ορίζονται έπειτα από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ για πρώτη φορά στο δήμο θα λειτουργήσει τμήμα που θα αφορά την περίοδο της λοχείας και το μητρικό θηλασμό που θα περιλαμβάνει:

  • Βοήθεια με το μητρικό θηλασμό και τη φροντίδα νεογνού με δυνατότητα συμμετοχής του νεογνού.

Συμβουλευτική για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού σε πρόωρα και δίδυμα νεογνά.

  • Ενημέρωση για την αντιμετώπιση προβλημάτων θηλασμού (πληγωμένες θηλές, υπερφόρτωση μαστών κ.α.).
  • Καθοδήγηση στη χρήση ειδικών συσκευών θηλασμού όπου υπάρχουν ενδείξεις.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες που κατοικούν και στους όμορους δήμους. Οι ομάδες θα ανανεώνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τηλέφωνα συμμετοχής: 210-9961973, 210-9904205

Για πληροφορίες και μόνο : 6978891440 (Καζάζη Χριστίνα), 6983735801 (Περισάκη Κυριακή)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.