Aνησυχία των δημάρχων Αλίμου και Γλυφάδας, για τις παραλίες (VIDEO)




Tην ανησυχία τους εξέφρασαν στο δελτίο ειδήσεων του STAR, οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, για την πολύμηνη καθυστέρηση υπογραφής της οριστικής σύμβασης παραχώρησης των Ακτών, από την ΕΤΑΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

(ΠΗΓΗ: STAR.GR) Δυο-τρεις μήνες πριν ο κόσμος ξεκινήσει τα μπάνια του, οι παραλίες της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας, δείχνουν ανέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους. Οι δεκάδες χειμερινοί κολυμβητές διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν βιώσει χειρότερη κατάσταση εδώ και 15 χρόνια στην παραλία Αλίμου.

«Οι τουαλέτες είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, η καφετέρια που πίναμε τσάϊ είναι κλειστή και δεν έχει ναυαγοσώστη», δηλώνουν χειμερινοί κολυμβητές στο Star.

Και μη νομίζει κανείς ότι τέτοια εποχή δεν χρειάζεται ναυαγοσώστης, καθώς από το Καλοκαίρι τρεις άνθρωποι χάθηκαν, στα νερά αυτά.

Οι μισές τουαλέτες δεν λειτουργούν. Οι δύο, όπως θα δείτε στο video, είναι σφραγισμένες με λουκέτο. Μία τρίτη έχει μετατραπεί σε αποδυτήρια.

Θα πείτε, ότι δυο μήνες αρκούν, για να αλλάξει η κατάσταση. Το ζήτημα είναι όμως ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο φορέας που θα ενδιαφερθεί για να τις καθαρίσει και να τις αναπλάσει.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο την παραχώρηση του παράκτιου μετώπου από το Φλοίσβο ως τη Βάρκιζα -πλην του Ελληνικού-, στους δήμους. Έκτοτε όμως δεν έχει προχωρήσει τίποτα, κι όλα είναι στον αέρα.

«Δυστυχώς ο εκπρόσωπος του ΕΤΑΔ δεν έχει υπογράψει παραχωρητήριο, να ξεκινήσει ο δήμος Αλίμου να αναβαθμίζει, να καθαρίζει, να φωτίζει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» δήλωσε στο Star ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Οι δήμαρχοι διατυπώνουν υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να παραχωρήσει ολόκληρη την Αττική Ριβιέρα στο ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή να πουληθεί.

«Εύχομαι κι ελπίζω οι καθυστερήσεις να οφείλονται μόνο σε τεχνικούς λόγους και λόγους γραφειοκρατίας, κι όχι σε τίποτα άλλο» δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Αυτό σημαίνει όμως ακριβό εισιτήριο, αλλά και τέλος στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής, για κάθε λουόμενο. Kι ας διαβεβαίωνε η κυβέρνηση το εντελώς αντίθετο.

Όπως βλέπετε, τα σκουριασμένα κάγκελα έχουν χαλάσει και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, αν σηκωθεί δυνατό μπουρίνι. Τα ντουζ στάζουν, και μόνο τα περιστέρια φαίνεται να το ευχαριστιούνται, καταλήγει το ρεπορτάζ, του Γιάννη Ευσταθίου.

Την περασμένη βδομάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου με 23 ψήφους υπέρ και 2 λευκές (κ.κ. Γιαννούτσου-Αρμάου Αλεξάνδρα & Αθανασοπούλου Αμαλία, του συνδυασμού “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι” που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ,  αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΤΑΔ, για την καθυστέρηση των υπογραφών.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΙΜΟΥ:

1. Διαμαρτύρεται για την 5μηνη καθυστέρηση υπογραφής εκ μέρους της διοίκησης της ΕΤΑΔ ΑΕ,
των οριστικών συμβάσεων παραχώρησης της διοίκησης – διαχείρισης των ακτών, η οποία
εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο του 2016.
2. Προσκαλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ άμεσα να συμπράξει στην υλοποίηση των ήδη ειλημμένων Αποφάσεων,
οι οποίες έχουν και επίσημα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση.
3. Προσκαλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ άμεσα να συμπράξει στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οι
οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί και είναι έτοιμες. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση εκτιμούμε ότι
είναι επιζήμια.
4. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για κάθε περαιτέρω ενέργεια.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ:

«Με μια γενναία πολιτική απόφαση, η Κυβέρνηση προχώρησε και παρέδωσε τη διοίκηση και διαχείριση των ακτών στους τρείς παραλιακούς δήμους δηλαδή στον Άλιμο, τη Γλυφάδα και τη Βάρη-Βούλα- Βουλιαγμένη.

Έτσι, εάν συνυπολογίσουμε και την παραχώρηση που έχει γίνει, που επίσης ήταν μια πολύ
γενναία απόφαση, στην Περιφέρεια Αττικής για ανάπλαση και αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου, Ταύρου-Καλλιθέας, έχουμε στο σύνολο του σχεδόν το Παραλιακό Μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη παραχωρημένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όμως δυστυχώς αυτή η απόφαση, που έχει ήδη λάβει και τα τυπικά χαρακτηριστικά της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της Απόφασης του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Δεν μπορεί να υλοποιηθεί για άγνωστο λόγο, διότι κωλυσιεργεί, αναβάλλει, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω, η Διοίκηση  της ΕΤΑΔ να προχωρήσει πλέον στην τελική υπογραφή των συμβάσεων που έχουν ήδη καταρτιστεί από τις Νομικές μας Υπηρεσίες.
Δεν έχω μπορέσει, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου και τα έγγραφα που έχω στείλει και τα τηλεφωνήματα και τα email προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, να έχω κάποια επαφή μαζί του και κάποια συνεργασία.

Εκτιμώ ότι μπαίνει ένα σοβαρό ζήτημα πια για το αν η ΕΤΑΔ θέλει να υποστηρίξει αυτή την
προσπάθεια και αν θέλει να την ολοκληρώσει, δεδομένου ότι έχει ήδη συσταθεί το «Υπερταμείο» και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκύψει πολύ σοβαρή εμπλοκή από την καινούργια υπερ-διοίκηση του Υπερταμείου.

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω, μιας και όλες οι άλλες απόπειρες του Δήμου μας δεν έχουν αποφέρει
αποτέλεσμα, και επειδή εδώ που έχουμε φτάσει πια δεν μπορούμε να είμαστε και βέβαιοι εάν και πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές, να στείλουμε μια ομόφωνη απόφαση στην ΕΤΑΔ. Λέω ομόφωνη, γιατί έχει μια δεδομένη βαρύτητα όταν ένα σώμα και όλες του οι πτέρυγες ομόφωνα καταλήξουν κάπου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.