Ένα παραμύθι με 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά
Ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βραβευμένου παιδικού βιβλίου από τον
Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου με τίτλο “Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας” . Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Φλοίσβος”
Συντονιστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος & παρουσιαστής  του ΑΝΤ1 Στέφανος Κωνσταντινίδης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημοσιογράφος του  STAR Channel  Δημήτρης Στρουμπάκος, η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας στην  Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνες Βίκυ Λιμνιάτη και
ο Δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας Πόπη Γιαννάκου συνδυασμένα με διαδραστικό παιχνίδι μαζί με τα παιδιά, κεράσματα και γλυκίσματα!!

Το βιβλίο, παιδικό παραμύθι της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», είναι ένα έργο που μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει στα παιδιά τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς που υπήρχαν στις παραδοσιακές οικογένειες και προτάσσει τη σημασία της διατήρησής τους.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει ηθικά διδάγματα, τα οποία απορρέουν μέσα από τον τρόπο επικοινωνίας της γιαγιάς με τις εγγονές της, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών τη οικογένειας μεταξύ τους.

Αναφέρεται στους δεσμούς της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας και διδάσκει τα παιδιά, σεβασμό και αγάπη προς τους μεγαλύτερους, σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την ανάγκη να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Επίσης διδάσκει εγκράτεια στις προκλήσεις της ζωής και σεβασμό στους αδυνάτους.

Τα δεύτερο μέρος του βιβλίου είναι το πιο χρηστικό. Παρουσιάζονται περίπου 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά. Είναι αναλυτικές συνταγές για το πώς μπορούν μικροί και μεγάλοι, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τα γλυκά που λαχταρούν, χωρίς να κάνουν κανένα λάθος, αρκεί να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που δίνονται στις συνταγές του βιβλίου.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την ίδια τη δημιουργό και διακινείται από την ίδια. Κυκλοφορεί με 100 σελίδες, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου δίνεται στην UNESCO, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων του οργανισμού.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις παρουσίασης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας θα γίνουν μαζί με την UNESCO με κοινή δράση.

Έχει ήδη ετοιμαστεί και παιδική θεατρική παράσταση κι έχουν ολοκληρωθεί οι πρόβες της, όπου και αυτή είναι υπό την αιγίδα της UNESCO και ευελπιστούμε σύντομα να ανέβει στη σκηνή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.