ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ: “Με 15 ευρώ το μήνα γλυτώνεις τα ψυχοφάρμακα” (VIDEO&EIKONΕΣ)




 

 

Όλοι μια μεγάλη αγκαλιά. Αγόρια, κορίτσια, μπαμπάδες, μανάδες, παππούδες και γιαγιάδες, χόρευαν για ώρες, χωρίς σταματημό!  Γιατί ο “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ” είναι μια μεγάλη οικογένεια και το αποδεικνύει καθημερινά.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, έγινε χαμός!

“Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί έχετε φτιάξει μια μεγάλη και όμορφη οικογένεια, περνάτε όμορφα και εκπροσωπείτε τον Άλιμο, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, συμμετέχετε σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου και μας δίνετε ένα παράδειγμα ενότητας και ομοψυχίας¨είπε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

“Σας ευχαριστούμε που τόσα χρόνια μας προβάλλετε παντού” τόνισε ο πρώην δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ενώ η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νερούτσου είπε την ατάκα της ημέρας “Με 15 ευρώ το μήνα έρχεσαι στον ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ και κόβεις τα ψυχοφάρμακα”.

Από το notia.gr συγχαρητήρια στον πρόεδρο Λευτέρη Κορναράκη, στην αντιπρόεδρο Σταυρούλα Μακρή, στον γενικό γραμματέα Γιάννη Βέργη και σε όλα τα μέλη του ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΥ που κάνουν περήφανο τον Άλιμο.

 

 

 

Το φλουρί της πίτας που αντιστοιχούσε με ένα εξαήμερο ταξίδι στην Κύπρο το κέρδισε η Αγγελική Καπανδρίτη.

Ο Λαογραφικός Όμιλος «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 57 στο Άνω Καλαμάκι, δεν είναι απλώς μια σχολή χορού για όποιον ενδιαφέρεται να έρθει πιο κοντά στην παράδοση.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Ομίλου, Λευτέρης Κορναράκης, κρητικός ο ίδιος με καταγωγή από το χωριό Αμαριανό Πεδιάδος Ηρακλείου «Ο Όμιλος είναι μη κερδοσκοπικός και τα μέλη μας, μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς, τα ήθη και έθιμα περιοχών της Ελλάδας, τις παραδόσεις, τους προσφέρεται γνώση για τα παραδοσιακά μουσικά όργανα κτλ.”

Ο κ. Κορναράκης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, δάσκαλος παραδοσιακών χορών αλλά και ερευνητής της Κρητικής παράδοσης.

Το πάθος του ίδιου για τους Κρητικούς χορούς και της συζύγου του, Σταυρούλας για την λαϊκή παράδοση, ήταν οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε ο Όμιλος, στον οποίο μπορείτε να ενταχθείτε αν σας αρέσουν οι παραδοσιακοί χοροί και ενδιαφέρεστε να μάθετε όχι μόνο τα βήματα, αλλά και την παράδοση που κρύβεται πίσω από αυτούς.

“Γίνονται επίσης σεμινάρια ποντιακών χορών, προσφέρονται γνώσεις της λαογραφίας, της οικοτεχνίας και των παραδοσιακών παιγνίων», μας είπε ο κ. Κορναράκης, λάτρης ο ίδιος της Κρήτης, τους χορούς της οποίας διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους που εντάσσονται στον Όμιλο.

«Χορέψατε, χορέψατε, παπούτσια μη λυπάστε
Μα κείνα ξεκουράζονται τη νύχτα που κοιμάστε»

Το «τιμ» του ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΥ χόρεψε και στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας, ενώ συχνά διοργανώνει σεμινάρια, θεματικές παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες δεν παρουσιάζονται αμιγώς χορευτικές, αλλά περιλαμβάνουν στη δομή τους και αφηγηματικά τμήματα.

«Εδώ στον Όμιλο προάγουμε την αλληλεγγύη, τη βοήθεια μεταξύ των μελών μας. Άλλωστε και μέσα από τη γνώση της παράδοσης που προσφέρουμε στα μέλη μας, δίνεται η δυνατότητα σε αυτά να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, να γνωρίσουν τη λαϊκή παράδοση, να προάγουν τις σχέσεις μεταξύ τους και να ξαναεκτιμήσουν την απλή καθημερινή ζωή που αναδεικνύεται στο χωριό και χάνονται στην πόλη, γιατί εδώ όλοι μπαίνουμε σε μια διαδικασία η οποία στηρίζει τη συνεργασία, τη φιλία, την αλληλεγγύη και την αγάπη», μας είπε ο κ. Κορναράκης.

 

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.