Στην ατζέντα του Μαξίμου η επένδυση στο Ελληνικό – Ποιες είναι οι εκκρεμότητες




Στην ατζέντα του Μαξίμου μπήκε χθες η επένδυση του Ελληνικού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση και συμπεριλαμβάνεται στην τρέχουσα αξιολόγηση η οποία όμως καθυστερεί για άλλους λόγους.
Η κυβέρνηση για να ανοίξει εκ νέους τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης και η ενασχόλησή της με την επένδυση του ελληνικού σηματοδοτεί ότι επιθυμεί να προχωρήσει την αξιολόγηση.
Άμεσα πρέπει να δοθεί η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Επενδυτή με Προεδρικό Διάταγμα, όπως προβλέπεται στο Ν. 4062/2012.
Το ΣΟΑ που ουσιαστικά αποτελεί το master plan της Lamda με όλες τις λεπτομέρειες για την ανάπτυξη της επένδυσης της στο ακίνητο του Ελληνικού, θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια με τις υπογραφές των αρμοδίων υπουργείων θα γίνει Προεδρικό Διάταγμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αυτό απασχόλησε το κυβερνητικό επιτελείο χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερα στοιχεία.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν:
Η θέση σε ισχύ των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ή οποιασδήποτε άλλης πράξης τυχόν προβλέπεται από την εφαρμοστέα νομοθεσία κατά την ημερομηνία έκδοσής της) περί έγκρισης των πολεοδομικών μελετών που προβλέπονται και άλλων θεμάτων όπως χωροθέτηση κτιρίων, περιβαλλοντικοί όροι κτλ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμη:

– Η διανομή του Ακινήτου σύμφωνα με ένα διάγραμμα διανομής που θα συμφωνηθεί μεταξύ του Αγοραστή, του Πωλητή και του Ελληνικού Δημοσίου,

– Η μεταβίβαση στην Ελληνικό ΑΕ των Εμπραγμάτων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τις ΚΥΑ,

– Η θέσπιση από το Ελληνικό Δημόσιο γενικού νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας καζίνο και τη χορήγηση, εντός του εν λόγω πλαισίου, μέσω δημόσιου διαγωνισμού της αναγκαίας άδειας λειτουργίας περιλαμβάνοντας όρο που να επιβάλλει στον κάτοχο της άδειας λειτουργίας την υποχρέωση να εκκινήσει τη λειτουργία εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές προδιαγραφές του Σχεδίου Γενικής Διάταξης,

– Η παράδοση του Ακινήτου ελευθέρου από κατοχή τρίτων στο σύνολό του εκτός
(α) της έκτασης της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, η οποία θα εκκενωθεί εντός 10 μηνών από την Ημερομηνία Μεταβίβασης και
(β) της μαρίνας που βρίσκεται στο Ακίνητο στην Εταιρεία δυνάμει πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής που θα υπογραφεί μεταξύ του Πωλητή και της Εταιρείας.
Στο ακίνητο παραμένουν οι εγκαταστάσεις του τραμ και του FIR, όπως και οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ και των ΑΜΕΑ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
[email protected]

www.bankingnews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.