Ηλιούπολη: “Μέχρι και ανήλικο παιδί χτύπησαν οι χρυσαυγίτες”
«Ήταν οργανωμένη επίθεση… Δεν έκαναν αυτοσχεδιασμό, έκαναν καταδρομή: Ήρθαν, τα έσπασαν και έφυγαν». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Δριμυλής την επίθεση που έκαναν χρυσαυγίτες, τον Ιούλιο του 2013, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, χτυπώντας τον ίδιο και σπάζοντας τα πάντα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως λίγο πριν εμφανιστεί η μοτοπορεία των χρυσαυγιτών στο «Συνεργείο», τον είχε ειδοποιήσει ένας φίλος του, ο οποίος έχει επαγγελματικό χώρο κοντά, ότι είχε περάσει κομβόι περίπου 50 μηχανών με μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι πολλοί από αυτούς κρατούσαν ξύλα με τυλιγμένες σημαίες και φώναζαν συνθήματα, όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Δριμυλής, μέλος του κοινωνικού χώρου, είπε στο δικαστήριο πως έκρινε ότι πρέπει να διακόψει το μάθημα αγγλικών που έκαναν εκείνη την ώρα περίπου οκτώ ανήλικα παιδιά γιατί «είχαμε και άλλες δύο επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή» μέσα στο 2013. Έτσι, προσπαθώντας να μην τρομοκρατήσει τα παιδιά και εξηγώντας στη δασκάλα, επιχείρησε να τα βγάλει από τον χώρο. Ωστόσο, η πορεία των μηχανών «ακουγόταν» να πλησιάζει και όταν έφτασε στο σημείο βρήκε τον μάρτυρα στην πόρτα με τέσσερα παιδιά και τα υπόλοιπα με τη δασκάλα κρυμμένα στην τουαλέτα. «Είπα στα παιδιά να τρέξουν και έτρεξαν… Οι μηχανές περικύκλωσαν τον χώρο από μπροστά και από το πλάι… Κατέβηκαν κάποιοι και άρχισαν να με χτυπούν με ξύλα και τα κρυπτονάιτ από μηχανές… βρέθηκα πεσμένος στο πεζοδρόμιο. Από τα παιδιά που ήταν μαζί μου μόνο ένα πρόλαβαν και το χτύπησαν. Μπήκαν στον χώρο, δεν έβλεπα τι γινόταν, άκουγα μόνο σπασίματα», πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στην παρουσία δύο μηχανών ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της μοτοπορείας λέγοντας: «Εδώ υπάρχει ένα θέμα, ότι αυτές οι δύο μηχανές δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τις 50 μηχανές. Αλλά δεν κατέγραψαν τις πινακίδες. Το θέμα δεν είναι αν είχαν εμπλοκή, αλλά αν είχαν ανοχή».

Επίσης, είπε ότι αμέσως μετά την επίθεση είχαν παραδώσει στους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν κατάλογο με τους αριθμούς κυκλοφορίας που είχαν κρατήσει πολλοί περίοικοι και άλλοι.

Όπως σημείωσε ο κ. Δριμυλής, ενάμιση μήνα μετά την επίθεση ο χώρος έκλεισε γιατί όσοι πήγαιναν στο «Συνεργείο» τρομοκρατήθηκαν: «Τα παιδιά δεν ξαναήρθαν και οι ηλικιωμένοι φοβούνταν… υπήρχε τρόμος. Το κατάφερε η Χρυσή Αυγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.