Κορίτσια για φίλημα!




Τεράστιο διπλό μέσα στη Νάξο πήρε η Ηλιούπολη με το 3-1 να φανερώνει ότι η αθηναϊκή ομάδα άγγιξε το τέλειο!

Τη μεγάλη εμφάνιση που έψαχνε από τα προηγούμενα παιχνίδια σε συνδυασμό με αποτελέσματα που αδικούσαν την ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη, βγήκαν συνολικά κόντρα στον Πανναξιακό καθώς τα κορίτσια από την αρχή μπήκαν δυναμικά, ακόμα και όταν έχασαν στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ με 27-25.

Το πείσμα και το πάθος για τη νίκη (…και όχι απλά για το βαθμό) φαινόταν στο βλέμμα και τις αντιδράσεις των παικτριών της Ηλιούπολης, οι οποίες παρουσιάστηκαν άριστα διαβασμένες στις προσπάθειες του Πανναξιακού, ενώ το απροσπέλαστο μπλοκ έδωσε πολλούς πόντους στις φιλοξενούμενες οι οποίες είχαν εξαιρετικά ποσοστά ΚΑΙ στις τελειωμένες επιθέσεις.

Με την ισοφάριση σε 1-1 έπειτα από το 24-26, έδωσε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στον ΓΣΗ ο οποίος με την πάροδο του χρόνου ανέβαζε απόδοση, την ίδια στιγμή που αθλήτριες «κλειδιά» (βλέπε Τοτσίδου) για την ομάδα του κ. Ρούσση ήταν εγκλωβισμένες στην εξαιρετική τακτική που εφάρμοσαν σε ολόκληρο το παιχνίδι οι «κυανέρυθρες». Μοναδική εξαίρεση ήταν η Φρέσκο η οποία όμως ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση της κυκλαδίτικης ομάδας.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μπήκε η ομάδα της Ηλιούπολης στο τρίτο σετ που πήρε από την αρχή προβάδισμα (5-8) το οποίο διατήρησε (15-19) με τον Πανναξιακό –ωστόσο- να μην τα παρατάει και να ροκανίζει τη διαφορά. Ο άσος της Γκρέκα έκανε το 18-22, μια λάθος επίθεση της Σπανού, και δυο πόντοι από τις Τοτσίδου-Ζακχαίου επανέφεραν στο σετ με 22-22 την ομάδα των Κυκλάδων. Η Σπανού έγραψε το 22-23 ενώ ένα νέο λάθος των γηπεδούχων μαζί με ένα μπλοκ της Σαλούστρου έφεραν με 22-25 την Ηλιούπολη με 1-2 σετ.

Ανταγωνιστικό και ανατρεπτικό ήταν και το τέταρτο σετ. Οι γηπεδούχες είχαν προβάδισμα από την αρχή (8-7, 14-12) αλλά με τη Γιοβάνη να δυσκολεύει με τα σερβίς της την υποδοχή του ΠΑΟΝ ήρθε η ισοφάριση 14-14.

Αμφότερες οι ομάδες έδιναν «μάχη» για το προβάδισμα με την Ηλιούπολη να έχει μικρό έλεγχο εκμεταλλευόμενη τα λάθη των γηπεδούχων (18-21). Το φινάλε του αγώνα ουσιαστικά απέδειξε αυτό που φαινόταν σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Η Ηλιούπολη με μπλοκ έκανε το 20-23, ενώ το άστοχο καρφί της Φρέσκο έδωσε το «match ball» με 20-24. Ακόμα και η μείωση του σκορ ήρθε από λάθος της Ηλιούπολης (άστοχο σερβίς της Γκρέκα) για να τελειώσει το παιχνίδι με την έξυπνη ενέργεια της Γιοβάνη, ώστε να πάρει το μπλοκ άουτ και συνάμα να δώσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να σπάσει μια κακή παράδοση που διατηρούσε στη Νάξο ο αθηναϊκός σύλλογος. Kαι όλα αυτά σ” ένα ματς που έκλεινε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής για την Α1.

Τα σετ: 27-25, 24-26, 22-25, 21-25

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Ρούσης: «Ήταν μια κακή μέρα για εμάς, συνέβησαν πολλά. Συγχαρητήρια στν Ηλιούπολη για τη νίκη. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε αλλά και ο Πανναξιακός δικαιούται μια κακή μέρα. Ωστόσο και στην κακή του μέρα ο Πανναξιακός αξίζει το σεβασμό».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Πολύ σημαντικό τρίποντο σε μια πολύ μεγάλη νίκη για τα κορίτσια. Συγχαρητήρια. Σίγουρα ήταν ενα ματς που τα παίξαμε όλα για όλα. Είχαμε συγκέντρωση πέρα από το πρώτο σετ που χάσαμε λόγω της υποδοχής. Τα κορίτσια το πίστεψαν και έπαιξαν το καλύτερό τους παιχνίδι».

Πανναξιακός ΑΟΝ (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου λ., Γάτση, Ξαγοραράκη, Σεφεριάδου
ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα, Κοκίου λ. Ματσούκα, Τσουμήτα

ilioupoliwomenvolley.gr

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.