Οι γυναίκες πρόσφυγες του Ελληνικού πήγαν εκδρομή στο Σούνιο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




eksounio3

Με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής της Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και των αλληλέγγυων γυναικών του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων Ελληνικού ξεκίνησαν οι επισκέψεις των γυναικών προσφύγων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Πρώτη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και την ευρύτερη περιοχή.

Οι γυναίκες πρόσφυγες βιώνουν τη δυσκολία της προσφυγιάς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν και ένα πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται με την έμφυλη διάκριση. Παράλληλα, βρίσκονται διαρκώς σε μια αναμέτρηση με μια καθημερινότητα χωρίς εναλλαγή. Κατά συνέπεια, η γνωριμία τους με τον τόπο που τις φιλοξενεί και την ιστορία του, θεωρήσαμε ότι αναμένεται να δώσει στις γυναίκες πρόσφυγες μια πνοή πολιτισμού.
Η πρώτη επίσκεψη ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη χάρη στην σοβαρή βοήθεια που μας πρόσφεραν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου όσο και η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.
Συνόδευσαν την επίσκεψη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικολέτα Δανιά (υπεύθυνη του προγράμματος), Τασούλη Ελισάβετ (Αντιπεριφερειάρχης), Νερούτσου Μαρία πολλές αλληλέγγυες γυναίκες του Ελληνικού και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Καπάταης Χρήστος.

(Μαρία Νερούτσου-Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα) Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και η Περιφέρεια Νότιου Τομέα πραγματοποίησαν εκδρομή στο Σούνιο για τις γυναίκες πρόσφυγες του Ελληνικού. Παρούσες οι εθελόντριες με τα ΙΧ τους να συνδράμουν για ότι προκύψει. Απερίγραπτες οι συγκινήσεις και οι εικόνες. Ευχαριστώ εκ μέρους όλων τον οδηγό του πούλμαν Θεόφιλο για την άριστη συνεργασία και τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την παραχώρηση του πούλμαν.

eksounio4

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

eksounio2

eksounio1

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.