Aγωνία για το μέλλον 1.000 εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης (VIDEO)




stigmiotipo-plirous-othonis-10112016-92140-pm-bmp

Μέρες μετρά ο Αστέρας Βουλιαγμένης για το πολύμηνο λουκέτο λόγω της έναρξης ανακατασκευής του. Οι περίπου 650 μόνιμοι και εποχιακοί εργαζόμενοι μην έχοντας καμία ενημέρωση από τη νέα διοίκηση για το μέλλον τους, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Για τη Συλβάνα που μίλησε στο STAR, μητέρα ενός μικρού παιδιού,  ο Αστέρας εκτός από  δουλειά, που εξασφαλίζει τα προς το ζην στην οικογένειά της, είναι και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ STAR

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι πουλήσαν ένα κομμάτι, πουλήσανε ένα κομμάτι ιστορίας. Και εγώ ας πούμε που ήρθα σαν μετανάστρια εδώ πέρα πώς να στο πω, έμαθα πολιτισμό», αναφέρει.

Ο Γιάννης είναι ο δεύτερος πιο παλιός υπάλληλος του ξενοδοχείου από το 1977 και η οικογένειά του ζει όλα αυτά τα χρόνια από το μισθό του.

«Τα έξοδα του παιδιού, τα ενοίκια του παιδιού στη Θεσσαλονίκη, θεωρώ ότι προσπαθούν να καταφέρουν ό,τι έχουν καταφέρει και στην πλειονότητα της χώρας αυτή τη στιγμή, να φεύγουν τα παιδιά από τα πανεπιστήμια γιατί δεν έχουν οι γονείς τους να τα…τι άλλο να πω;»

 Το ίδιο απελπισμένη είναι και η Γιολάντα, υπάλληλος του Αστέρα τα τελευταία 10 χρόνια.

«Δουλεύουμε εδώ βγάζουμε το ψωμί μας, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και  περιμένουμε κάτι να γίνει. Μη μας πάρουν το ψωμί μας. Ο Αστέρας ανήκει στους εργαζόμενους».

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης ζητούν απαντήσεις  εδώ και τώρα για το εργασιακό τους μέλλον, διαφορετικά είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Ήδη η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ότι θα κηρύξει απεργία διαρκείας από τις δέκα Νοεμβρίου αν μέχρι τότε δεν έχει λάβει απαντήσεις.

Το ξενοδοχείο  θα παραμείνει ανοιχτό περίπου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλύσει στον Αστέρα είτε ο ίδιος ο Ομπάμα είτε πρόσωπα από το επιτελείο του, τα οποία έρχονται στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.