Στον Άρειο Πάγο για το Ελληνικό Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα (VIDEO)
konsako

Το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Η κ. Κωνσταντοπούλου, είχε προαναγγείλει από την ημέρα ψήφισης, της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, στη Βουλή, πως θα προχωρήσει σε μια σειρά, νομικές ενέργειες, ώστε να εμποδίσει την παραχώρηση της έκτασης.

Μαζί με την κ. Κωνσταντοπούλου, στον Άρειο Πάγο ήταν οι Σοφία Σακοράφα, Δ.Κλούρας, Φ.Μαζαράκης και Κ. Ζηκογιάννης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:
«Καταθέσαμε με την Σοφία Σακοράφα μία αυτοτελή αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με το κακούργημα που συντελείται στο Ελληνικό.
Το ξεπούλημα του Ελληνικού είναι έγκλημα, το οποίο δεν επιτρέπεται να ολοκληρωθεί. Κυρίως δεν επιτρέπεται να ολοκληρωθεί την στιγμή που ενώπιον της Δικαιοσύνης, εδώ και αρκετά χρόνια, εκκρεμεί ανοιχτή ποινική δικογραφία, στην οποία έχουν καταγραφεί και οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεπουλιέται αυτή η έκταση – «φιλέτο» και οι σκανδαλώδεις διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης των λεγόμενων “επενδυτών”, του λεγόμενου “επενδυτή”. Το Δημόσιο Συμφέρον δεν είναι στην διακριτική προαίρεση και ευχέρεια των εξουσιών. Το Δημόσιο Συμφέρον εναπόκειται και στην ευσυνειδησία των πολιτών, αλλά και στην καίρια παρέμβαση εκείνων που υπηρετούν τη λαϊκή εντολή. Σήμερα, όπως είχαμε δεσμευθεί, η πρωτοβουλία μας για ίδρυση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου νομικού φορέα για την διεκδίκηση Δικαιοσύνης, η «Δικαιοσύνη Για Όλους», ενόσω βρίσκεται υπό σύσταση, δεν αδρανεί, αλλά ήδη απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να μην μείνει αδιερεύνητο και ατιμώρητο αυτό το διαρκές έγκλημα.»

Σοφία Σακοράφα:
«Το Ελληνικό αποτελεί το απαύγασμα της διαπλοκής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Είναι το μεγαλύτερο από μια σειρά σκανδάλων των εταιριών συμφερόντων Λάτση. Θα αναφέρω μερικές, όπως είναι τα ΕΛΠΕ, όπως είναι η Eurobank, όπως είναι το Golden Hall και το Mall, για τα οποία έχω κάνει αναφορά, και για τα οποία ευθύνη έχουν οι τελευταίες Κυβερνήσεις, όπως και οι τελευταίοι Υπουργοί.»

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.