Πρωτοποριακή εφαρμογή της ψηφιακής Δημοκρατίας (e-Democracy)




voting

Στο πλαίσιο της ψηφιακής Δημοκρατίας (e-Democracy), ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας πιλοτικά ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).
Με στόχο την ενίσχυση και προώθηση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, ο Δήμος μας θα έχει τη δυνατότητα να θέτει σημαντικά θέματα τοπικού χαρακτήρα σε ψηφοφορία, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν αρκεί να διαθέτουν μια έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση (E-mail).

Το πληροφοριακό σύστημα που θα υιοθετηθεί και εξασφαλίζει την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών ονομάζεται ΖΕΥΣ και έχει υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΔΕΤ.

Οι δημότες / κάτοικοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να αποτελέσουν το πιλοτικό μητρώο του εκλογικού σώματος, καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα:
https://goo.gl/forms/tgeF6U3UHaKhYnaY2

Η διαδικασία δημιουργίας του μητρώου θα διαρκέσει ένα μήνα, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016.

Λίγα λόγια για την Ψηφιακή Κάλπη “ΖΕΥΣ”

Η ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο.

Τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου.

Η επικοινωνία των αρχών και των ψηφοφόρων με το πληροφοριακό σύστημα ΖΕΥΣ γίνεται μέσω ενός απλού web browser, ενώ προστατεύεται όπως ακριβώς και οι ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές. Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου.

Περισσότερα εδώ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.