Λαμπρός Εσπερινός της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




alimos-38

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Άλιμο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχίμ. Πολύκαρπος Κεντικελένης, και πλήθος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και όμορων Μητροπόλεων.

Τον Θείο του Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Μεθώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας.

”Φέτος σε αυτόν τον Ιερό Ναό τελείται η πρώτη πανήγυρη μετά τα λαμπρά εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάϊο. Απάντων είναι η Παναγία, στήριγμα και παράκληση κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε σε γεγονότα από βίους Αγίων οι οποίοι επικαλέστηκαν την βοήθεια της Παναγίας και αμέσως εκείνη, ως μητέρα πραγματοποιούσε αυτό που της ζητούσαν.

”Ουδείς Χριστιανός δεν υπάρχει στην Ορθοδοξία μας που να μην επικαλείται το όνομα της Παναγίας. Πρέπει να ικετεύουμε την Παναγία να μας στηρίζει, να μας σκεπάζει και να βρίσκεται σε όλες τις κρίσιμες ανθρώπινες στιγμές αδυναμίας μαζί μας” συμπλήρωσε ο κ. Κλήμης.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ”Δεν είναι μόνο οι στιγμές της ικεσίας που πρέπει να προστρέχουμε στην Παναγία, αλλά και στις ευτυχισμένες στιγμές να την υμνούμε”.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη για την σημερινή του χοροστασία στον εσπερινό του Ιερού Ναού της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στους δρόμους του Αλίμου παρουσία των τοπικών αρχών, της μπάντας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πλήθους κόσμου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.