Ελληνικό – Αργυρούπολη: “Ξανθίππη – Η γυναίκα του Σωκράτη”
 xan1

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Λυκούργο Καλλέργη στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” Κύπρου 68 (πλ. Δημαρχείου) την Κυριακή 25/9/2016 ώρα 19:30 με ελεύθερη είσοδο στην Θεατρική παράσταση “Ξανθίππη – Η γυναίκα του Σωκράτη ” που ερμηνεύει η Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη.
Η περίφημη Ξανθίππη με σαρκαστικό χιούμορ και βιτριολικά σχόλια μιλάει για πρώτη φορά έξω από τα δόντια για τα καθημερινά και άγνωστα του μεγάλου φιλοσόφου που υμνήθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Διηγείται τη ζωή της μαζί του και σχολιάζει όχι μόνο την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες και ιδιοτροπίες του.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ωστόσο, αυτός ο ιδιαίτερος μονόλογος αποκαλύπτει και την μεγάλη αγάπη της Ξανθίππης προς τον Σωκράτη: Η αγωνιώδης δίκη, η συγκλονιστική απολογία, η τραγική κατάληξη έως το κώνειο, μα πάνω απ’ όλα, η τελευταία συνάντηση των δυο συντρόφων στο κελί του μελλοθανάτου, παρουσιάζονται με τρυφερότητα για τις ανθρώπινες στιγμές του διασημότερου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Η παράσταση, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Λυκούργου Καλλέργη, περιλαμβάνει σπάνια πλάνα του σπουδαίου ηθοποιού στο ρόλο του Σωκράτη, όπως κινηματογραφήθηκαν για το «έτος Σωκράτη».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

xan2

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.