Ο δήμαρχος Αλίμου στη Βουλή για το Ελληνικό: ” Ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλη τη νότια Αθήνα” (VIDEO)




stigmiotipo-plirous-othonis-2492016-103511-pm-bmp

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη στην Βουλή (Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων) για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και την ισόρροπη, βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή:

Οι τρεις δήμοι όπου υπάγεται διοικητικά ο χώρος του πρώην αεροδρομίου, το ακίνητο της επένδυσης όπως λέγεται, δηλαδή ο Άλιμος, το Ελληνικό – Αργυρούπολη και η Γλυφάδα, από την αρχή της ιστορίας αυτής μέχρι πέρυσι, είχαν μία κοινή στάση,να μην γίνει καμία επένδυση, να προωθηθεί και να προχωρήσει μία μελέτη που από κοινού είχαν εκπονήσει οι τρεις δήμοι μας.

Αυτό στα τέλη του 2015 δηλαδή εδώ και περίπου ένα χρόνο άλλαξε και πήραμε αποφάσεις τα δημοτικά μας συμβούλια, αφού διαπιστώσαμε ότι είναι και κατεύθυνση της Πολιτείας και της καινούριας κυβέρνησης, να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η επένδυση σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. Τα δημοτικά μας συμβούλια πήραμε απόφαση να γίνει η επένδυση, ταυτόχρονα όμως πρέπει να δούμε κάποια ζητήματα που αφορούν επίλυση εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε σχέση με το χώρο και δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου, για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη όλης της νότιας Αθήνας. Να μην περιοριστεί δηλαδή η ανάπτυξη από τα όρια του αεροδρομίου και μέσα αλλά να διαχυθεί σε όλη την περιοχή.

Ταυτόχρονα δε να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα και έχουν άμεση σχέση με το ακίνητο.

Παρότι περιμέναμε από τα τέλη του 2015 μέχρι πρόσφατα να έχουμε ένα διάλογο με την κυβέρνηση, αυτός ο διάλογος δεν προχώρησε έτσι όπως θα έπρεπε. Έγινε το MOU, αλλά δυστυχώς δεν συμπεριλήφθηκαν ζητήματα που αφορούν τους δήμους μας. Οφείλουμε να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητικότητα εκτός μέρους της κυβέρνησης, σήμερα το μεσημέρι είχαμε συνάντηση και με τον υπουργό Επικρατείας τον κύριο Φλαμπουράρη

και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ και προχωράει το αίτημά μας να δοθεί η διοίκηση και διαχείριση των ακτών στους δήμους, για να μπορέσει να γίνει ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης σε όλη τη νότια Αθήνα, υπάρχουν όμως πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες που πρέπει να τις δούμε.

Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε δύο μόνο από αυτές. Η διαχείριση των απορριμάτων, διότι προβλεπόταν μέσα στο χώρο της επένδυσης, ένας διαδημοτικός σταθμός διαχείρισης απορριμμάτων και πρέπει να δούμε τώρα που υπάρχει και ο νέος σχεδιασμός να δούμε που θα πάει τελικά αυτός ο σταθμός.

Μιλάμε για απορρίμματα και του επενδυτή και των όμορων δήμων και υπάρχει και το ζήτημα του κοιμητηρίου για το δήμο μας. Διότι από τον σχεδιασμό του 1995 μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου διαδημοτικό κοιμητήριο, πλέον με τη νέα εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει εκεί.

Άρα λοιπόν οφείλει η Πολιτεία να ανταποκριθεί στο αίτημα μας και να μας υποδείξει χώρο, έχουμε υποδείξει και εμείς χώρους, για να γίνει το κοιμητήριο. Εμείς λοιπόν θεωρούμε θετική εξέλιξη ότι προχωράει η διαδικασία της επένδυσης και της αξιοποίησης γιατί για αρκετά χρόνια απαξιώθηκε και ρήμαξε ο χώρος, ταυτόχρονα όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη τα αιτήματά μας και η Πολιτεία να δώσει λύσεις.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.