Cine Άλιμος: Συνάντηση με το σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου




tetartikolaz

Ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου, δημιουργός της ταινίας “Τετάρτη 04:45” που σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έρχεται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Cine Άλιμος, για να συνομιλήσει με το κοινό, αμέσως μετά την προβολή της ταινίας του.

Θρίλερ 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Αλέξης Αλεξίου με τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη
Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.

Συνοπτική κριτική
Σκηνοθετικά στιλάτο και με ένα σοφά κοντρολαρισμένο Μάινα στον πρωταγωνιστικό ρόλο νεο-νουάρ, το οποίο φιλοδοξεί να είναι κάτι περισσότερο από μια (απλώς αλληγορική) ταινία είδους. Δυσκολεύεται όμως φανερά να χωνέψει πλήρως τις σινεφίλ αναφορές στο ασιατικό σινεμά, το αυτοσαρκαστικό χιούμορ και τη χοντροκομμένη παραβολή για την Ελλάδα της κρίσης.

athinorama.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.