Κραυγή αγωνίας: Όταν μπήκαν οι κεραίες ήρθε ο καρκίνος στο σπίτι μου!




kereesagios1

Μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν από τότε που “φύτρωσε”η πρώτη κεραία κινητής τηλεφωνίας, απέναντι από το σπίτι του, παραθέτει στην επιστολή που μας έστειλε ο Χ.Ζ , ο οποίος μένει στην πλατεία Δωριέων, στον Άγιο Δημήτριο (σύνορα με το δήμο Αλίμου). Μετά από δυο κρούσματα καρκίνου που εμφανίστηκαν σε μέλη της οικογένειάς του, η αγωνία μεγαλώνει αφού πριν από λίγο καιρό στην ταράτσα της ίδιας πολυκατοικίας μπήκε και δεύτερη κεραία.

Σύμφωνα με την Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών (keraies.eett.gr), οι δυο κεραίες έχουν τοποθετηθεί στην ταράτσα του ακινήτου που βρίσκεται στη γωνία Δωριέων 13 και Μελίνας Μερκούρη 30.

kereesagios

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Είμαι κάτοικος στον δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής και διαμένω σε μια ιδιόκτητη πολυκατοικία από το 1999. Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο-καταγγελία είναι διότι βρίσκομαι κυριολεκτικά απέναντι σε μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη.
Ας ξεκινήσω λοιπόν απ΄την αρχή. Όπως προείπα διαμένω σε μία ιδιόκτητη πολυκατοικία στον Άγιο Δημήτριο Αττικής σε ένα υψηλό υψομετρικά σημείο στα σύνορα με τον δήμο Αλίμου στην πλατεία Δωριέων. Το 2001 η εταιρεία COSMOTE με πλησίασε με σκοπό την τοποθέτηση μιας κεραίας της στην ταράτσα μου, προσφέροντας μου μάλιστα υψηλότατη αμοιβή. Ύστερα από μια σχετική έρευνα απέρριψα την πρόταση, γιατί αυτά που άκουσα από όλους όσους ρώτησα με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάτι επικίνδυνο για την υγεία.
Μετά από αυτήν μου την απόρριψη και αφού πέρασε ένα διάστημα δύο μηνών η ίδια εταιρεία τοποθέτησε την κεραία της στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία.
Σ’αυτό το σημείο παραθέτω κάποια συμβάντα που μου άλλαξαν εντελώς τη ζωή, τα οποία βέβαια από κάποιους λιγότερο καχύποπτους μπορούν να χαρακτηριστούν και ως τυχαία.

Το 2003, λοιπόν, μέλος της οικογένειας μου αρρώστησε από καρκίνο κ απεβίωσε λίγους μήνες αργότερα. Σαν να μην έφτανε αυτό το 2012 άλλο μέλος της οικογένειας μου αρρώστησε από σοβαρή ασθένεια του αίματος την οποία και ”παλεύουμε” μέχρι σήμερα.

Τα κρούσματα λοιπόν έγιναν δυο. Και εγώ ύστερα από αρκετές καταγγελίες σε δήμους νομαρχίες και υπουργεία ψάχνω ακόμα να βρω ποιος είναι ο υπεύθυνος για να βγάλει επιτέλους αυτήν την κεραία-καρκίνο από απέναντί μου.
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Προ δύο εβδομάδων στην εν λόγω πολυκατοικία φύτρωσε άλλη μια κεραία κινητής τηλεφωνίας. Αυτή τη φορά της WIND. Είμαι πλέον απελπισμένος και περισσότερο φοβισμένος για το τι μπορεί ακόμα να συμβεί έχοντας κυριολεκτικά τον καρκίνο και την ραδιενέργεια μέσα στο σπίτι μου.

kereakama

Δείτε πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τις κεραίες οι κάτοικοι μια γειτονιάς στο Καματερό Αττικής

Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό Τετάρτη 29/6/2016

Οι κάτοικοι από γειτονιές του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού που έχουμε κινητοποιηθεί ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, συγκεντρωθήκαμε στο Α΄ΚΑΠΗ Καματερού και συζητήσαμε για τον τρόπο που θα συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων είναι ότι η ακτινοβολία από τις κεραίες συσχετίζεται με καρκίνους, λευχαιμίες, καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και επιπλέον επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι δημιουργεί αϋπνία, πονοκεφάλους, ναυτίες, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη, αίσθηση κούρασης και ότι εκτός από τον άνθρωπο η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία διώχνει άγρια είδη από τους βιότοπους στους οποίους ζουν. Με βάση το ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να τεκμηριώσουν επιστημονικά την ασφάλεια των πληθυσμών από τις κεραίες αλλά αντίθετα επιστημονικοί φορείς κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, θεωρούμε δικαιολογημένο τον ξεσηκωμό των γειτονιών μας ενάντια στον αόρατο κίνδυνο.
Έγινε αναφορά στην εμπειρία από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις κεραίες που έχουν γίνει στην περιοχή μας τουλάχιστον μία δεκαετία πριν καθώς και από τις κινητοποιήσεις που γίνονται τα τελευταία 2 χρόνια στις γειτονιές, του Σαλίγκαρου στους Αγίους Αναργύρους και στις οδούς Ομήρου, Κολοκοτρώνη και Ζέρβα στο Καματερό. Συζητήθηκε η ανάγκη να αναπτυχθεί δράση ενάντια σε κεραίες που βρίσκονται κοντά στο ίδρυμα Αναπήρων, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας αλλά και σε άλλες γειτονιές που ρυπαίνονται από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών ή που στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Για το νομικό πλαίσιο επισημάνθηκε ότι
  • Είναι προστατευτικό για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αφού δεν απαγορεύει την εγκατάσταση κεραιών σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από σχολεία, παιδικές χαρές, απλά περιορίζει το όριο της ακτινοβολίας στο 60% των ανώτατων επιτρεπόμενων (ορίων).
  • Τα ανώτατα επιτρεπτά όρια ακτινοβολίας στην Ελλάδα, είναι πολύ υψηλότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής • δεν προβλέπεται περιβαλλοντική μελέτη αλλά μια δήλωση τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από την εκάστοτε εταιρεία.
  • Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην αδειοδότηση των κεραιών ΕΕΤΤ, Πολεοδομία, ΔΕΗ, Περιφέρεια, Δήμοι λειτουργούν προστατευτικά προς τις εταιρείες αφού σε πολλές περιπτώσεις «παραβλέπουν», καθυστερούν να ανταποκριθούν σε καταγγελίες των κατοίκων αλλά ανταποκρίνονται τάχιστα σε αιτήματα των εταιρειών ή δίνουν εγκρίσεις «αβλεπί». Επισημάναμε την αναξιοπιστία των μετρήσεων της ακτινοβολίας από την ΕΕΑΕ αφού οι εταιρείες «χαμηλώνουν» τη λειτουργία των κεραιών όταν επίκειται έλεγχος και την επαναφέρουν μετά τον έλεγχο.
  • Η δικαστική οδός δε φαίνεται να είναι αδιάβλητη αφού οι αποφάσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι υπέρ των εταιρειών.
  •  Ανησυχία ότι η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών θα πυκνώσει τις κεραίες όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Σπίρτζη και ότι θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την αδειοδότησή τους.
Η Συνέλευση όλων των Επιτροπών Αγώνα αποφάσισε για τη δράση της τα παρακάτω:
Χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για το κατέβασμα των κεραιών και σε αυτό χρειάζεται όλοι οι κάτοικοι να είμαστε ενωμένοι.
Εκτός από τις κατά τόπους κινητοποιήσεις μας, θα πρέπει να στοχεύουμε και στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να αλλάξει:
  • Μείωση ανώτατων ορίων Η/Μ ακτινοβολίας
  • Ρητή απαγόρευση κεραιών σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα από σχολεία, νοσοκομεία και πυκνοκατοικημένες περιοχές,
  • Αλλαγή στον τρόπο διάδοσης του σήματος που να είναι ασφαλής για την υγεία μας, δηλαδή όχι κεραίες αλλά άλλος τρόπος που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει, ανεξάρτητα από το κόστος που μπορεί να έχει.
Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτούμε αντιπροσωπευτικά μία επιτροπή με έναν εκπρόσωπο από κάθε γειτονιά που θα βοηθάει στο συντονισμό μας. Η επιτροπή είναι ανοιχτή.
Συγκεντρώνουμε υπογραφές από όλες τις γειτονιές.
Διοργανώνουμε κοινές συγκεντρώσεις στις γειτονιές με πρώτο σταθμό, την κεραία της οδού Κολοκοτρώνη στο Καματερό Τετάρτη 6-7-2016 στις 7μμ
Θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών, που είναι η υπηρεσία που αδειοδοτεί τις κεραίες), στην Περιφέρεια, στο Υπουργείο Υποδομών και οπουδήποτε η Συνέλευση των γειτονιών κρίνει απαραίτητο.
Συντονίζουμε τον αγώνα μας, ενώνουμε τις φωνές μας 
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΕΞΩ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

paratiritisagionanargyron.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Κραυγή αγωνίας: Όταν μπήκαν οι κεραίες ήρθε ο καρκίνος στο σπίτι μου!

  • 03/08/2016 at 8:19 πμ
    Permalink

    Κραυγές ημιμαθούς ανθρώπου που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις.
    Μπερδεύει ο τύπος τα μήλα και τα καρπούζια… Οι κεραίες δεν εκπέμπουν ραδιενέργεια(δηλ. ιοντίζουσα ακτινοβολία) αλλά μη ιοντίζουσα ακτινοβολία.
    Κάντε και καμιά δημοσιογραφική έρευνα και μη δημοσιεύετε τις επιστολές του κάθε φαντασμένου!

    Απαντήστε
    • 03/08/2016 at 2:17 μμ
      Permalink

      Μάλλον εσύ δεν επικοινωνείς με την πραγματικότητα και σου εύχομαι να περάσεις μια ίδια κατάσταση
      Επίσης σου θυμίζω και τα 30 αργύρια του Ιούδα σταυρώσαν τον Χριστό(ΑΠΛΗΣΤΙΑ)

      Απαντήστε
      • 05/05/2018 at 7:54 μμ
        Permalink

        Ιούδας και κατάρες! Εάν δεν έχετε την γνώση γιατί δεν ρωτάτε; Τι σκοταδισμός και τρομολαγνεία είναι αυτή;

        Απαντήστε
    • 03/08/2016 at 3:12 μμ
      Permalink

      Αν ηταν ετσι οπως τα λες δεν θα προσφεραν τοσο μεγαλα χρηματικα ποσα οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας σε ιδιοκτητες ταρατσων μεσα στις γειτονιες αλλα φαινεται απο τα λεγομενα σου οτι εισαι ενας απο αυτους για να τον υπερασπιζεσαι σου ευχομαι και εγω ολοψυχα να νιωσεις τον πονο που ενιωσαν οι αλλες οικογενεις και η αιτια ηταν αυτη

      Απαντήστε
    • 03/08/2016 at 3:42 μμ
      Permalink

      Κ γιατι κύριε ΝΙΚ όταν πανε να ελεξουν τετοιου ειδους κεραιες ντυνονται σαν αστροναυτες; Προφανως για να τραβηξουν καποια ωραια φωτογραφια.. Ο ημιμαθης και ο φαντασμενος μαλλον ειστε εσεις..η μαλλον ειστε εσεις ενας απ ολους αυτους που βαζουν σε κινδυνο τη δημοσια υγεια για να γινουν οι ιδιοι λιγακι πιο πλουσιοι

      Απαντήστε
  • 03/08/2016 at 3:12 μμ
    Permalink

    και να μπεις να διαβασεις την επικδινυνοτητα που εχουν οι κεραιες

    Απαντήστε
  • 19/11/2016 at 9:27 μμ
    Permalink

    Καλό είναι να τελειώνει η τρομολαγνία και η συνωμοσιολογία. 1) Η ραδιενέργεια είναι άσχετη με το θέμα, 2) Η εκπεμπόμενη ακτινοβολία είναι στο απέναντι μπαλκόνι εκατοντάδες φορές κάτω από τα ήδη αστεία όρια, 3) Η ακτινοβολία αυτή είναι 10 – 12 μeV όταν το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει στα 50 – 200.000 μeV και ο ήλιος στα … 1,8 – 4 εκατομμύρια (!) μeV. Εάν θέλετε να φοβηθείτε για κάτι φοβηθείτε για την υπεριώδη του ήλιου και του solarium και το ραδόνιο από τα έγκατα της Γης. ΚΚ δρ. ακτινοφυσικός σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

    Απαντήστε
    • 02/10/2018 at 5:17 μμ
      Permalink

      Εισαι πολυ σιχαμενος ανθρωπος με αυτα που λες να πεθαινει ο κοσμος για να γινεται ο καθε φραγκοφονιας ακομα πιο πλουσιος απ’οτι ειναι
      Και για ποιο τρομολαγνεια μιλας ποια συνωμοσιολογια;

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.