Aπόψε στο Cine Άλιμος: Το συναρπαστικό κινηματογραφικό ντεμπούτο του Νατζί Αμπού Νουάρ (trailer)




lykoser
“Ο Λύκος της Ερήμου” (Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 22:15)
Δραματική 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100’
Ιορδανική ταινία, σκηνοθεσία Νάτζι Αμπού Νουάρ με τους: Χουσεΐν Σαλαμέχ, Χασάν
Μουτλάγκ, Τζασίρ Εΐντ
Στην Ιορδανία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας μικρός Βεδουίνος και ο μεγάλος αδελφός του συνοδεύουν έναν Εγγλέζο σε ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα στην έρημο.

Συνοπτική κριτική
Με ένα σενάριο που δεν κάνει παραχωρήσεις στις φολκλορικές ευκολίες και χρησιμοποιεί δραματικά την εκκρεμότητα, την κάμερα στο ύψος του μικροκαμωμένου ήρωα και μια εικόνα της ερήμου φορντική και μαζί αντονιονική (ο ανοιχτός, ελεύθερος ορίζοντας γίνεται ένας απειλητικός λαβύρινθος), ο πρωτοεμφανιζόμενος Αμπού Νοβάρ υπογράφει ένα συναρπαστικό υπαρξιακό γουέστερν, δίκαια υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ. Μαζί και μια ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία φέρνει τα θεαματικά στοιχεία ενός ιστορικοπολιτικού έπους στις διαστάσεις ενός ανθρώπινου δράματος.

athinorama.gr

“Το μαγικό Δάσος” Παιδική ταινία με ελεύθερη είσοδο Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30

Καθώς ο πλούσιος κύριος Αφθονίας και ο υπηρέτης του διασχίζουν το μυστηριώδες, μεθυστικό δάσος του Σεσεμπρέ, κάτι παράξενο συμβαίνει στο πέρασμά τους. Ο υπηρέτης αισθάνεται πως αυτό το δάσος δεν είναι καθόλου συνηθισμένο και πως τα δέντρα είναι ζωντανά. Και δεν έχει άδικο. Όταν οι ταξιδιώτες απομακρύνονται από το μέρος, η μητέρα φύση ζωντανεύει και εμφανίζεται σε όλο το μεγαλείο της. Τα δέντρα και τα ζώα ζουν μαζί ευτυχισμένα σε ένα περιβάλλον απόλυτης αρμονίας μέχρι τη στιγμή που θα επέμβει ο άνθρωπος και θα διαταράξει την πολυπόθητη ισορροπία… Βασισμένο στο ομότιτλο κλασικό μυθιστόρημα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τιμή εισιτηρίου:

● Γενική είσοδος: 4 €

● Μειωμένο εισιτήριο: 3 € για ειδικές ομάδες (όσους διαθέτουν Κάρτα Δημότη, όσοι είναι φοιτητές, μαθητές, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ κ.λπ.)

● ΔΩΡΕΑΝ: όλες οι παιδικές ταινίες και όλα τα αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες.

Για περισσότερες πληροφορίες: 155 17 (Γραμμή Δημότη) και στο FaceBook (Σελίδα “Cine Alimos”).

 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

cinekolaz-580x329

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Σμαραγδής για το Cine Άλιμος: “Μες στη θάλασσα και τα αρώματα του δειλινού” (VIDEO&EΙΚΟΝΕΣ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Cine Άλιμος από ψηλά (VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.