Το Ελληνικό τα «ασημικά» του δεν τα πουλάει




anhmoum

(Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης) Τηρουμένων των αναλογιών αν το 1935 ο Γιάννης Κωνσταντάτος ήταν δήμαρχος, θα είχε συναινέσει στην απαλλοτρίωση της κοινότητας Κομνηνών για εθνικό σκοπό, την κατασκευή του πρώτου αεροδρομίου της Αθήνας έργου για τα δεδομένα της τότε εποχής αναπτυξιακού που πρόσφερε μάλιστα πολλές θέσεις εργασίας και βοήθησε την εθνική οικονομία.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Απαλλοτριωθέντων Κτημάτων Ελληνικού διεκδικώντας από το 2002 ολική ή μερική αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας σε βάρος των απαλλοτριωθέντων, δεν έδωσε ποτέ συγκατάθεση να γίνει το πρώην αεροδρόμιο και η παραλία οικόπεδο Λάτση. Αντιθέτως δήλωνε πως αν είναι να χάσουν την υπόθεσή τους, προτιμούν το αεροδρόμιο να γίνει πάρκο προς όφελος όλης της κοινωνίας .

Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις κουτοπονηριές με τους Χασανιώτες και την ιστορία του Ελληνικού ο Γιάννης Κωνσταντάτος γιατί κανέναν δεν θαμπώνουν τα «ιστορικά ντοκουμέντα» του όψιμου ερευνητή της ιστορίας του Ελληνικού.

Το Ελληνικό την ιστορία του, την τιμά με αγώνες να μείνει το αεροδρόμιο λαϊκή περιουσία να μην πουληθεί για «ένα τενεκέ λάδι», όπως το 1935.
Το Ελληνικό τα «ασημικά» του δεν τα πουλάει.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.