Πληρώθηκαν κανoνικά οι 44 συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων




katharizosxoleia

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζομένους κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και την περασμένη Πέμπτη 30-6-2016 επιχορήγησε τις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου μας (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) με το ποσό που υπολειπόταν των φετινών συμβάσεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης)  για την αμοιβή των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων. 

Οι 44 συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου πληρώνονται μέσω επιχορήγησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από σύμβαση που συνάπτεται κατ΄ έτος και αφορά στις ανάγκες των σχολείων όπως αυτές διαμορφώνονται.

Την περασμένη σχολική χρονιά 2015-16 στην σύμβαση αυτή μειώθηκε η ετήσια αμοιβή των καθαριστριών κατά ποσοστό 10% [ΚΥΑ 14556/17-9-2015 & ΚΥΑ 145582 /17-9-2015 ] και δεν εγκρίθηκαν οι νέες θέσεις που είχαν προκύψει στα σχολεία από συνταξιοδοτήσεις ΙΔΑΧ καθαριστριών με αποτέλεσμα η έλλειψη της χρηματοδότησης να είναι πολύ μεγαλύτερη του 10% και να φθάνει στο ποσό των 37.486,71 ευρώ

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και η Διοίκηση του Δήμου εκτιμώντας το σπουδαίο έργο που διατελούν οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια παρά τις οικονομικές συνθήκες και διέθεσε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  τα χρήματα στις δύο σχολικές επιτροπές  έτσι ώστε να πληρωθούν κανονικά οι καθαρίστριες,  παρά την μειωμένη χρηματοδότηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Μεγάλος όμως είναι ο προβληματισμός όλων για  την επόμενη σχολική χρονιά και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των αναγκών καθαρισμού  των σχολείων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.