Άγιος Δημήτριος: Παρατράγουδα στο “Κρητικό Αντάμωμα 2016”, στον Ασύρματο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




kritkolaz

(Ρεπορτάζ: Έφη Κυριάκου) Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Κρητικό Αντάμωμα 2016” που διοργάνωσε το Σάββατο 2 Ιουλίου, στον Ασύρματο, ο Σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του συλλόγου στο facebook “κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν και να διαλύσουν την εκδήλωση”.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασύρματου” που αντιδρούν στη διοργάνωση εκδηλώσεων με εισιτήριο, πήγαν στην εκδήλωση και προσπάθησαν να τη ματαιώσουν. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και το γλέντι συνεχίστηκε κανονικά.  Στο “Κρητικό Αντάμωμα 2016”, με τον Νίκο Ζωϊδάκη η είσοδος ήταν 10 ευρώ (μαζί με 3 σουβλάκια).

“Οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια στον Ασύρματο είμαστε αντίθετες στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης με υποχρεωτικό εισιτήριο” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον Ασύρματο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΖΕΡΑΚΗΣ

krit1

krit2

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου:

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στην εκδήλωση “ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2016”.

Παρόλο που κάποιοι προσπάθησαν να “σπάσουν” και να διαλύσουν την εκδήλωση, θεωρούμε ότι καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας για μία ευχάριστη πολιτιστική βραδιά.
Τα 2000 άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, κάτι που το μαρτυρούν οι φωτογραφίες, έδωσαν την απάντηση.

krit2

krit3

Η ανακοίνωση της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου:

Με την υπ’ αρ. 2016/16 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη σχεδόν ομόφωνα (31 υπέρ, 1 λευκό), παραχωρήθηκε ο χώρος εκδηλώσεων του Ασυρμάτου στο Σύλλογο Κρητών για τη διοργάνωση συναυλίας, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.

Δεδομένου ότι πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, δημιουργήθηκαν ορισμένες προστριβές μεταξύ των διοργανωτών, του Δήμου και πολιτών, σημειώνουμε τα εξής:

• Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Συλλόγου Κρητών.
• Το αντίτιμο που εισέπραττε ο Σύλλογος, αφορούσε στη διάθεση φαγητού.
• Για λόγους ασφαλείας (ανάγκες ηλεκτροδότησης της κεντρικής σκηνής και του λοιπού εξοπλισμού, ψυγεία κ.λπ. με συνέπεια την ύπαρξη πολλών καλωδίων), μία είσοδος παρέμεινε συνεχώς κλειστή.
• Η συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας είχε ως σκοπό τον έλεγχο της χρήσης του προβλεπόμενου, από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χώρου, σύμφωνα με το σκαρίφημα που κατέθεσε στο Δήμο ο Σύλλογος Κρητών πριν την εκδήλωση.
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι οι διενέξεις που προέκυψαν ήταν μάλλον προσχηματικές.

Σημειώνουμε επίσης, ότι ο χώρος του Ασυρμάτου, ως χώρος πράσινου, αναψυχής και άθλησης, ανήκει σε όλους τους πολίτες του Αγ. Δημητρίου και ως τέτοιος θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα μετά την πρόσφατη θετική εξέλιξη της ολικής παραχώρησής του στο Δήμο.
Οι προδιαγραφές της χρήσης του, από φορείς και συλλόγους, πάντα στο πνεύμα της προς υλοποίηση μελέτης ανάπλασης του χώρου, ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος οφείλει να υποστηρίζει, εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η συμμετοχή των πολιτών και κυρίως των νέων.

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

krit5

krit4

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασύρματου:

ΟΧΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια στον Ασύρματο είμαστε αντίθετες στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης με υποχρεωτικό αντίτιμο και ελεγχόμενη είσοδο. Κάθε χρόνο γίνονται στο πάρκο πολλές εκδηλώσεις. Σχολικές γιορτές, προβολές, παραστάσεις, γλέντια και συναυλίες που κάποιες φορές έχουν πολλές εκατοντάδες θεατές. Σε όλες όμως, η πρόσβαση είναι ελεύθερη στον καθένα χωρίς να είναι υποχρεωμένος/η να αγοράσει ή να καταναλώσει το οτιδήποτε. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που γίνονται σε δημόσιο χώρο.

Δεν μπορεί να ζητάει κανείς χρήματα για να επιτρέψει ή να διευκολύνει την παρακολούθηση μιας συναυλίας επειδή έτσι αυτομάτως αποκλείονται όσοι δεν έχουν την ευχέρεια να διαθέσουν το συγκεκριμένο ποσό. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας που η φτωχοποίηση σαρώνει τα πάντα. Ούτε μπορεί να είναι δικαιολογία η κάλυψη του κόστους των συντελεστών και των μηχανημάτων. Δεν είμαστε αντίθετοι με τις συναυλίες που έχουν εισιτήριο. Απλώς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται σε άλλους χώρους, όχι σε πάρκα και πλατείες.

Πιστεύουμε ότι κάθε απόκλιση από τα παραπάνω θέτει σε αμφισβήτηση το χαρακτήρα του Ασυρμάτου ως δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο-πάρκο. Ιδιαίτερα μετά την παραχώρηση, πριν λίγες μέρες, από το υπουργείο Οικονομικών στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, των 33 στρεμμάτων στο εσωτερικό του πάρκου. Τη στιγμή δηλαδή που μετά από τέσσερις δεκαετίες διεκδικήσεων και σταδιακών παραχωρήσεων, το σύνολο των 70 στρεμμάτων του Ασυρμάτου έχει περάσει στο Δήμο και (θεωρητικά τουλάχιστον) ξεκινάει η περίοδος της ανάπλασης του πάρκου.

Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο

Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

krit15

krit14

krit13

krit12

krit11

krit10

krit9

krit8

krit7

krit6

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.