“Μαθαίνουμε τι θα γίνει στις πόλεις μας μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν τιμά κανένα αυτό” (VIDEO)




Fullscreen capture 090616 103010 AM.bmp

“Σήμερα που μιλάμε δεν προβλέπεται κανένα έσοδο για τους δήμους, τα παίρνει όλα το κράτος. Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν ξεκινάει ένα έργο, πόσο μάλλον ένα τόσο μεγάλο, χωρίς να υπάρχει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Μαθαίνουμε τι θα γίνει στις πόλεις μας μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν τιμά κανένα αυτό…” είπε στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

“Eμείς εδώ οι τρεις δήμοι από τι 1994 είχαμε αρνητική στάση απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Οι νέες δημοτικές αρχές (Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης) τον περασμένο Νοέμβριο πήραμε απόφαση ότι θέλουμε την επένδυση θέτοντας κάποιους όρους.
Από τότε παρακαλάμε το Ελληνικό Δημόσιο να συνεργαστούμε για το μνημόνιο που μας είχαν πει ότι πρόκειται να γίνει, για να μπουν σοβαρά ζητήματα που θέτουν οι κοινωνίες μας.
Παρά την προσπάθειά μας και την καλή μας διάθεση δεν έγινε κάτι και αυτό που δεν έγινε τόσους μήνες, πρόχειρα υπογράφηκε μέσα σε λίγα 24ωρα από την κυβέρνηση.
Δεν μας βρίσκει ικανοποιημένους γιατί δεν έχει συμπεριλάβει τα ζητήματα που θέτουμε.

Θέτουμε ζητήματα υποδομών και δημοτικών χρήσεων μέσα στους χώρους. Θέτουμε ένα ζήτημα για μια ρήτρα ποσόστωσης σε θέσεις εργασίας στους πολίτες των περιοχών μας, Θέτουμε ζητήματα για ελεύθερη πρόσβαση,  που τώρα γίνεται για πρώτη φορά μνεία στο μνημόνιο, βάζουμε ένα ζήτημα ποιος θα έχει τη διαχείριση του πάρκου, ναι μεν η χρηματοδότηση θα γίνει από τον ιδιώτη, η αρχική σύμβαση έλεγε ότι θα είναι από Δημόσιο, θα είναι τελικά το Ελληνικό Δημόσιο με τη συμμετοχή και των δήμων ή την ώρα που βάζει τα χρήματα ο ιδιώτης θα ελέγχεται μόνο από εκείνο;

Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ στο δήμο μου να μαζεύει τα σκουπίδια και ένας άλλος φορέας, πέρα του δήμου που τα μαζεύει πάρα πολύ καλά, μπορώ να σας πω…”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 Έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό – Τι αλλάζει έναντι της αρχικής σύμβασης πώλησης

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: “Τα επόμενα χρόνια θα υλοποιείται στην Αττική το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης”

Lamda Development για Ελληνικό: 70.000 θέσεις εργασίας στην πλήρη ανάπτυξη του έργου

“Δυναμίτη” στο Ελληνικό βάζουν Κονδύλης και Παπανικολάου

Κονδύλης – Παπανικολάου: Γιατί ζήτησαν να αναβληθεί η σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Aυτά είναι τα έργα του αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ που θα μεταμορφώσει το Ελληνικό σε… Μονακό (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

“H εξέλιξη δεν είναι ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για κατάρες”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.