Εσπερινός Εγκαινίων στη Παναγία Μυρτιδίωτισσα Αλίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ




Του Βαγγέλη Καρπαθάκη-romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 7 Μαϊου 2016 η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμέων στον Ιερό Ναό Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε και τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα, όπου αύριο θα καθαγιαστεί, τα Ιερά Λείψανα και στη συνέχεια τελέστηκε ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

Στον εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συγχοροστατούντος του οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Εορτή του Αποστόλου Θωμά που τιμάται την Κυριακή.

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη τελετή των Εγκαινίων και εξήγησε στους πιστούς τον λόγο και την σημασία των Εγκαινίων της Αγίας Τραπέζης ενός Ιερού Ναού.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους μαζί με την χαρά των εγκαινίων που θα απολαύσουμε άυριο να παρακαλέσουμε τον Χριστό και για τα δικά μας τα προσωπικά εγκαίνια ούτως ώστε η Χάρις του Θεού να είναι πάντοτε μαζί μας και να μας συνοδεύει μαζί και η χαρά, το φώς η ειρήνη του Αναστάντος.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ για την χοροστασία του στον Ιερό Ναό, ενώ του ανέφερε πώς η Ενορία της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου θα είναι σαν να είναι δική του ενορία.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.