Στο διεθνή τουριστικό χάρτη τα νότια προάστια και οι παραλίες
Εντυπωσιάστηκαν οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες από τις πολλαπλές δυνατότητες τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Αττική σαν ιδανικός κοντινότερος short break προορισμός για τον Τούρκο επισκέπτη σε όλη την διάρκεια του έτους. Οι παραλίες των νοτίων προαστίων που βρίσκονται τόσο κοντά στην Αθήνα και η πρόσβαση στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τους ενθουσίασαν και έδειξαν ενδιαφέρον για να εντάξουν αρκετές από αυτές τις ταξιδιωτικές προτάσεις, στις διαφημιστικές τους προσφορές.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της της Περιφέρειας Αττικής :“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Το Γραφείο ΕΟΤ της Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με μεγάλη επιτυχία συνάντηση των σημαντικότερων Τούρκων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, bloggers και διεθνών ΜΜΕ .
Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής, κα Ελένη Δημοπούλου, χαιρέτησε εκ μέρους της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου και στην συνέχεια παρουσίασε με εντυπωσιακό τρόπο τις πολλαπλές δυνατότητες τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Αττική σαν ιδανικός κοντινότερος short break προορισμός για τον Τούρκο επισκέπτη σε όλη την διάρκεια του έτους.
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων ενθουσιάστηκαν με τις πολλαπλές αυτές ταξιδιωτικές προτάσεις και έδειξαν ενδιαφέρον για να εντάξουν αρκετές από αυτές στις διαφημιστικές τους προσφορές. Η εγγύτητα της Κωνσταντινούπολης με την Αθήνα και η βαθιά πολιτιστική σχέση τους, δίνει μεγάλη προοπτική για σημαντικές τουριστικές συνεργασίες μεταξύ των δύο πόλεων.
Οι Τούρκοι επισκέπτες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα, τον Πειραιά και τα λιγότερο γνωστά κοντινά νησιά του Σαρωνικού που τους παρουσιάστηκαν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια σχετικά με την προσβασιμότητα, τις υποδομές τους, τις θαλάσσιες και γαστρονομικές εμπειρίες καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ζωή τους.
Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από την Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας κα Μ. Ραχμανίδου και την αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, αξιότιμου κου Ευαγ.Σέκερη .
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 100 περίπου προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης κος Γ.Αγγελετόπουλος,η εκπρόσωπος της Tursab κα Berna Akar,και του Foreign Economic Relation Bureau(DEIK)Suha Tarman.
Παρέστησαν εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Τour operators, όπως οι Pronto, HMC, MICE ΄n Go,YKM, FATI, SETUR, εκπρόσωπος του γνωστού Τουρκικού περιοδικού Food and Travel, του τηλεοπτικού σταθμού ΝΤV, του World Federation Journalists and Travel Writers,η Sevil Deniz σημαντική τουριστική blogger και άλλοι πολλοί διαμορφωτές της τουριστικής αγοράς στην Τουρκία .
Συνεντεύξεις δόθηκαν στο WTC και στο NTV και στην συνέχεια παρετέθη δεξίωση στον χώρο του Σισμανογλείου Μεγάρου, στην καρδιά του Πέραν όπου συζητήθηκαν πολλές προτάσεις για δυνατότητες προβολής της Αττικής στο κοινό της Τουρκίας,όπως εξειδικευμένα fam trips ή και ειδικές παρουσιάσεις για τον γαστρονομικό τουρισμό που στο άμεσο διάστημα θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών από την γειτονική χώρα.

H Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.